A A A K K K
для людей із порушенням зору
Іллінівська сільська територіальна громада
Донецька область, Краматорський район

Яблунівське диво або особливий день села

Дата: 16.09.2017 09:07
Кількість переглядів: 1020

Нарешті громада просинається!

Вперше я відчув настільки позитивну енергетику, коли приїхав на суботник до центрального парку с. Яблунівка. Селяни завзято вирубували хащі, розкидали кучугури землі, білили дерева.
Люди зрозуміли: якщо вони самі не почнуть приводити до ладу своє село, ніхто за них того не зробить. Ініціатива і згуртованість заради спільної справи в результаті приносять видимі результати і перспективи розвитку села.

Я багато бачив різних культурних заходів, коли у села привозили «десант» культурних працівників і вони проводили свято. Бувало таке, що на свято організоване владою приходило зовсім мало людей бо вони не відчували себе причетними.

Що же сталося у Яблунівці? Сталося диво, селяни самі захотіли свята, вони самі привели до ладу парк, прикрасили сцену, розмалювали паркани і зупинки. Це дуже правильно, і важливо коли ініціатива йде від людей, а обов’язок влади підтримувати такі ініціативи організаційно, методично і фінансово. Саме тоді люди відчувають себе частинкою цього заходу, вони всю важливість і свою відповідальність за те, щоб свято вдалося. Такі свята по праву можна назвати народними і природніми. 
За самим оптимістичними прогнозами організатори розраховувал, що на свято прийде 200-300 чоловік, ще в цей день в м. Костянтинівка проходив День міста. Однак свято перевершило навіть найсміливіші очікування - на день села в Яблунівці прийшли 360 чоловік! Багато людей було із Смолянки, багато з Костянтинівки - і це тільки перший рік. Після такої кількості схвальних відгуків, які є потужною рекламою, збереться ще більше людей.
Сподіваємося, що влада і надалі буде підтримувати ініціативні громади і активних людей.
Подяка активним селянам, Іллінівській ОТГ за фінансову підтримку, Костянтинівському району за надану сцену, Ол-Калинівському ЦКтаД, ансамблю козачої пісні «Любава» та Землянку В.В. за цікаву програму, ГО «Яблунівське плесо», ГО «Енеїда», спонсорам свята і гостям.
З повагою до всіх учасників заходу, депутат Іллінівської ОТГ 
Андрій Тараман

Допис із сайту :

https://www.facebook.com/slaviknosov1/media_set?set=a.1309082182547164.1073741927.100003361837260&type=3


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь