A A A K K K
для людей із порушенням зору
Іллінівська сільська територіальна громада
Донецька область, Краматорський район

Директор Іллінівської опорної школи, після відвідин Чехії зустрілась із головою Донецької ОДА Павлом Жебрівським

Дата: 01.12.2017 11:20
Кількість переглядів: 1056

Голова ОДА зустрівся з директорами опорних шкіл Донеччини, яких відряджали до Чехії. Однією з низ, звісно була директорака Іллінівської опорної школи - Світлана Бурдун.

Тиждень, який вони провели у Празі та Нимбруку, був дуже насиченим. Наших директорів приймали на найвищому рівні: вони відвідували школи, молодіжні центри, професійні училища, зустрічалися з дослідниками та експертами по системі освіти; керівниками відділів Міністерства молоді, освіти й спорту Чехії, а також з Головою Комітету Сенату з питань ЄС та колишнім ректором університету Карлова Вацлавом Гамплом.

Саме завдяки домовленостям Павла Жебрівського з паном Гамплом під час зустрічі в Краматорську, ми маємо можливість направляти директорів наших опорних шкіл у такі поїздки до Чехії. Це була перша група з шести осіб, але далеко не остання. Усі наші директори обов’язково побувають за кордоном і на власні очі побачать, як там організована й працює система освіти. Візьмуть якийсь досвід звідти, поділяться своїм. А показати й похизуватися нам є чим. «Таких шкіл, як наші опорні на Донеччині, ми навіть у Празі не побачили, - кажуть педагоги, - будівлі чеських навчальних закладів – приблизно такі, як наші до ремонтів: чавунні батареї, легкий ремонт. Втім, комп’ютерами, різноманітними приладами й технічними засобами школи укомплектовані на найвищому рівні. Гарні умови створені там і для дітей з особливими потребами. Цьому у чехів варто повчитися».

Пало Іванович задоволений, вдалим початком такої важливої програми для наших освітян. Вони обмінялися контактами зі своїми чеськими колегами і вже домовилися про проведення скайп-конференцій, спільних освітніх та культурних заходів. Зрозуміли, що, за їхніми ж словами «англійська мова відчиняє усі двері» і вже думають над тим, як влаштувати на базі своїх шкіл курси англійської мови для вчителів. І головне: вони побачили, що не гірші за своїх закордонних колег, і не лише потенційно можуть, а й обов’язково зроблять свої школи взірцем для європейських шкіл. Принаймні у технічному плані у них для цього зараз усе є.

Зі свого боку, адміністрація Іллінівської ОТГ дуже вдяна голові Донецької ОДА Павлу Івановичу Жебрівському, за тей рівень підтримки та уваги, який керівництво області приділяє нашій громаді. Сподіваємось на подальшу плідну співпрацю.

Матеріал взятий із особистої сторінки Павла Жебрівського у фейсбуці.

Фото без опису

Фото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь