A A A K K K
для людей із порушенням зору
Іллінівська сільська територіальна громада
Донецька область, Краматорський район

Іллінівська ОТГ працює над розробкою Стратегії розвитку до 2025 року

Дата: 21.06.2018 10:24
Кількість переглядів: 971

Фото без опису
 

Робоча група Іллінівської ОТГ активно працює над розробкою важливого документу – Стратегією соціально-економічного розвитку, розрахованої до 2025 року. Експертну допомогу громаді надає Донецький Центр розвитку місцевого самоврядування в рамках Програми «U-LEAD з Європою» спільно з Донецькою агенцією регіонального розвитку.

Участь у другому засіданні робочої групи, яке відбулося в Іллінівці, взяли Артем Колодезний, радник з питань регіонального розвитку Донецького ЦРМС, та Анатолій Соловйов, експерт ДАРР. Вони презентували результати анкетування, проведеного напередодні в громаді. В опитуванні взяли участь 136 місцевих мешканця та 13 представників бізнесу.

Даючи характеристику Іллінівській ОТГ, 40% мешканців зазначили, що просто змушені тут жити. Для 26% опитаних громада комфортна для проживання, а 13% хочуть, щоб тут продовжували жити діти.

Серед головних факторів, які заважають розвитку громади, більшість респондентів назвали безробіття та недостатня громадська активність, представники бізнесу додали також до пріоритетних проблем несприятливі умови для розвитку підприємства.

Серед  пріоритетних завдань для розвитку люди бачать вирішення проблеми безробіття, ремонт інфраструктури, підтримку фермерства, розвиток туризму, використання природних ресурсів та підтримку агрохолдингів та кооперативного руху. 

Вигідне географічне становище, на думку більшості, -  важливий ресурс для розвитку громади. Далі йдуть корисні копалини на території ОТГ, залучення іноземних інвестицій та досупність до міста та ринків

Трохи інші пріоритети зазначили представники бізнесу, які взяли участь у опитуванні. Найпершими завданнями громади вони вважають підтримку агрохолдингів, внутрішні та зовнішні інвестиції, розвиток туризму. Більше 60 % учасників опитування з числа бізнесу бізнесу вірять у реалістичність впровадження завдань, тоді як серед звичайних мешканців 57% людей в це поки що не вірять.

Познайомившись з результатами анкетування, учасники засідання розділилися на групи, щоб поміркувати над стратегічним баченням ОТГ. Наступного разу, коли в липні збереться робоча група, будуть представлені три варіанти стратегічного бачення, щоб вибрати найбільш сприятливий, зазначив Артем Колодезний, радник з питань регіонального розвитку Донецького ЦРМС.  Також наступного засідання будуть узагальнені сильні та слабкі сторони, можливості та загрози.

Фото без описуФото без опису

21.06.2018
Донецький ЦРМС

« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь