Андріївська та Іллінівська сільські ОТГ продовжують працювати над Стратегією соціально-економічного розвитку громади. Повний експертний та консультаційний супровід  цим громадам надає Донецький Центр розвитку місцевого самоврядування, створений за підтримки Програми «U-LEAD з  Європою».

Участь у третьому засіданні робочої групи з розробки Стратегії розвитку ОТГ у Іллінівській та Андріївській громадах узяв Артем Колодезний, радник з питань регіонального розвитку Донецького ЦРМС. У Іллінівці разом з ним працював Анатолій Соловйов, експерт з моніторингу економічної ситуації, аналізу та звітності Донецької Агенції регіонального розвитку.

Під час засідань члени робочих групи ознайомилися  з визначеним стратегічним баченням громад, проведеним SWOT-аналізом. Також приділили увагу визначенню стратегічних, операційних цілей та завдань стратегії розвитку,  розглянули подальший етап підготовки стратегії – технічні завдання на проекти розвитку. «Стратегічне бачення визначає, якою себе бачить громада через певний проміжок часу, до чого намагатиметься керокувати, - пояснює Артем Колодезний. -  Андріївська та Іллінівська громади чітко визначилися зі своїм майбутнім». Що зазначили в стратегічному баченні сільські громади?

Андріївська громада – степова перлина східної України, розташована на багатих родючих землях з покладами глини, водоймами, рідкісними рослинами, запасами цілющої джерельної води, з урочищем що виглядає космічною квіткою з балок та лісів, процвітаючий, екологічно чистий, красивий, регіон, з розвиненим сільським господарством, освітньою, медичною та побутовою сферами, з умовами для розвитку зеленого туризму та оздоровлення, культури і духовності, з Свято - Сергіївським монастирем, де мешкають дружні, гостинні, працьовиті, заможні, молоді і здорові люди

Іллінівська громада  - самодостатня та затишна громада щасливих, заможних, відповідальних, ініціативних людей; з якісними дорогами та розвиненою інфраструктурою, з сприятливим інвестиційним кліматом, де працює та розвивається бізнес.  Центр заміського та зеленого туризму з розвиненою, екологічно чистою, рекреаційною зоною РЛП «Клебан-Бик». Мешканці громади проживають в комфортних і безпечних умовах та мають доступ до якісних соціальних та адміністративних послуг.