Чиновники Донеччини вперше змагалися у кулінарному батлі за найсмачнішу страву
Участь у кулінарному батлі взяли дев’ять команд з різних міст і територіальних громад Донецької області.
За умовами конкурсу готувати все потрібно було на очах гостей, що прийшли у Краматорську до парку Пушкіна, де відбувалося обласне свято до Дня Незалежності України, повідомляє ІА «Вчасно».
Юліана Стужук з Іллінівської громади готувала галушки. Говорить, це одна з улюблених страв українців.
«Галушки любить кожна українська родина, — каже Юліана Стужук — заступниця голови Іллінівської громади. — У нас сьогодні на 1000 порцій галушок по-домашньому, вистачить усім».
Представники Соледарської громади готували молодого барана на грилі — у цій громаді є підприємство, що вирощує баранів. Учасники з Покровська вирішили приготувати страви киргизької кухні.
Команда Донецької облдержадміністрації готувала шурпу. Найбільшу локацію з фотозонами мала Олександрівська громада. Її голова, Людмила Борисевич, упевнена, борщ любить кожен українець, тому готували саме його.
«Наш борщ з м’ясом, зеленню та домашньою сметаною. Ми готуємо його у казані на вогні, усі 50 л роздамо гостям з пампушками,» — розповіла Людмила Борисевич.
Оцінювали страви конкурсантів люди, що прийшли до парку. Безкоштовно можна було спробувати будь-яку. За пловом, борщем та галушками вишикувалася черга. Талончик з номером обраної страви люди прикріпляли на стійці для голосування.
Борщ від Олександрівської громади посів перше місце.