A A A K K K
для людей із порушенням зору
Іллінівська сільська територіальна громада
Донецька область, Краматорський район

В Іллінівській ОТГ розпочалася підготовка до зимових свят!

Дата: 11.12.2018 10:46
Кількість переглядів: 660

Казкові заходи до Дня Святого Миколая, новорічні дійства, підготовка до фесту Вертепів  та робота етно майстерень по виготовленню різдвяних та новорічних прикрас, все це чекає мешканців громади у закладах культури Іллінівської сільської ради під час зимових свят.

 

Ніхто не заперечить, що сьогодні символом новорічних та різдвяних свят є ялинка. Але далеко не всі знають, чим прикрашали свої оселі наші пращури до того часу, як лісова красуня завоювала головну роль на зимовому святі.

Давньою різдвяною прикрасою в Україні був «павук», зібраний з десятків, а то й сотень солом’яних трубочок. Напередодні Різдва його підвішували до центральної балки хати. Деколи під «павуком» ставили свічку, тоді при нагріванні він починав крутитися.

В рамках підготовки до зимових свят 2 грудня в етно майстерні Культурно-інформаційного центру с.Довга Балка відбувся перший майстер-клас з виготовлення різдвяних прикрас. Діти мали унікальну можливість власноруч виготовити та прикрасити свою оселю цим оберегом.

Головна мета роботи етно майстерень у закладах культури Іллінівської ОТГ  це відродженням національних традицій святкування Різдва та Нового року. Під час заняття дітям розповідатимуть про автентичні українські традиції святкування Різдва. Український різдвяний павук - традиційна українська різдвяна декорація, що стоїть на межі забуття, яку ми прагнемо відновити і надати їй нового життя.

Фото без описуФото без описуФото без описуФото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь