A A A K K K
для людей із порушенням зору
Іллінівська сільська територіальна громада
Донецька область, Краматорський район

ПАМ’ЯТКА сільгосппідприємствам, фермерським господарствампро відповідальність за порушення Закону України «Про бджільництво» та Закону України «Про пестициди та агрохімікати»

Дата: 08.07.2020 10:11
Кількість переглядів: 585

ПАМ’ЯТКА сільгосппідприємствам, фермерським господарствампро відповідальність за порушення Закону України «Про бджільництво» та Закону України «Про пестициди та агрохімікати»

       З метою попередження випадків отруєння та загибелі бджіл у результаті обробки посівів сільськогосподарських рослин пестицидами при проведенні зазначених робіт, Костянтинівське районне управління Головного управління Держпродспоживслужби в Донецькій області попереджає всіх юридичних та фізичних осіб, які застосовують засоби захисту рослин для обробки медоносних рослин:

відповідно до статті 37 Закону України «Про бджільництво» Ви зобов’язані  не пізніше ніж за три доби до початку обробки через засоби масової інформації попередити про це пасічників, пасіки яких знаходяться на відстані до десяти кілометрів від оброблюваних площ. При цьому повідомляється дата обробки, назва препарату, ступінь і строк дії токсичності препарату. Указують час ізоляції бджіл. Обробки проводять у період відсутності льоту бджіл у ранкові або вечірні години;

відповідно до статті 38 Закону України «Про бджільництво» порушення законодавства в галузі бджільництва тягне за собою дисциплінарну, адміністративну, цивільно-правову або кримінальну відповідальність згідно з Законами України.

Зокрема відповідальність за порушення законодавства в галузі бджільництва несуть особи винні у неповідомленні (приховуванні) або наданні неправдивої інформації при виникненні загрози бджолам при застосуванні засобів захисту рослин.

Відповідно до статті 20 Закону України «Про пестициди і агрохімікати» порушення законодавства про пестициди і агрохімікати тягне за собою дисциплінарну, адміністративну, цивільно-правову або кримінальну відповідальність згідно з чинним законодавством.

Зокрема, відповідальність несуть особи, винні у:

— приховуванні або перекрученні інформації, що могло спричинити або спричинило загрозу життю та здоров’ю людини, а також майну і навколишньому середовищу;

— застосуванні пестицидів, агрохімікатів, технічних засобів, які не пройшли державних випробувань, реєстрації, перереєстрації;

— невиконанні законних вимог посадових осіб, які здійснюють державний нагляд і контроль;

—  використання завідомо фальсифікованих пестицидів і агрохімікатів.

Просимо з усією відповідальністю поставитись до вищезазначеної інформації.

 

Заступник начальника управління-

начальник відділу безпечності харчових

продуктів та ветеринарної медицини                                         М.В. Безух

 

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь