A A A K K K
для людей із порушенням зору
Іллінівська сільська територіальна громада
Донецька область, Краматорський район

Новації податкового законодавства: податковий борг в сумі до 3060 гривень підлягає списанню

Дата: 28.12.2020 09:15
Кількість переглядів: 493

Новації податкового законодавства: податковий борг в сумі до 3060 гривень підлягає списанню

Костянтинівські податківці повідомляють, що 10 грудня 2020 набрав чинності Закон України «Про внесення змін до Податкового кодексу України та інших законів України щодо соціальної підтримки платників податків на період здійснення обмежувальних протиепідемічних заходів, запроваджених з метою запобігання поширенню на території України гострої респіраторної хвороби COVID-19, спричиненої коронавірусом SARS-CoV-2» від 04.12.2020 №1072-ІХ (далі - Закон №1072).

Окремі норми Закону №1072 спрямовані на врегулювання податкового боргу платників податків. Так, даним Законом внесено зміни до підрозділу 10 розділу ХХ «Перехідні положення» Податкового кодексу, яким збільшено мінімальний поріг суми податкового боргу, до якої не застосовуються заходи стягнення, пов’язані з направленням податкової вимоги, застосуванням до майна платника податків податкової застави, а відлік строку давності для стягнення за таких умов не розпочався.

Відтепер податкові органи будуть направляти боржнику податкові вимоги, якщо сума боргу перевищуватиме 3060 грн (було 1020 грн). Також майно боржників не буде передаватися в податкову заставу у разі, якщо загальна сума податкового боргу не перевищуватиме 3060 гривень.

Крім цього, запроваджуються декілька механізмів врегулювання податкового боргу, залежно від його суми та категорії платників податків – боржників.

Списання податкового боргу, загальна сума якого за усіма податками і зборами не перевищує 3060 грн. у будь-якого платника податків, крім платників, що перебувають у процедурі банкрутства, та платників, що мають податковий борг з митних платежів.

Списанню підлягає податковий борг разом з штрафними санкціями і пенею, сукупний розмір якого станом на 1 листопада 2020 року за всіма податками і зборами не перевищує 3060 грн (включно) та залишається несплаченим на дату списання такого боргу.

Не підлягає списанню податковий борг з податків і зборів, які відповідно до податкового, митного та іншого законодавства справляються у зв’язку із ввезенням товарів на митну територію України (вивезенням з митної території України), а також податковий борг осіб, на яких поширюються судові процеси, визначені Кодексом України з процедур банкрутства.

Списання податкового боргу до 3060 грн. проводиться податковим органом без заяви платника податків.

Інформацію про списання податкового боргу платник може отримати в приватній частині Електронного кабінету. Також інформація про суб’єктів господарювання, яким списано податковий борг буде оприлюднена на вебпорталі ДПС.

Після проведення списання податкового боргу майно платника податків звільняється з-під податкової застави, виключається з відповідних державних реєстрів та передається до органів Державної виконавчої служби для закриття виконавчих проваджень.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь