A A A K K K
для людей із порушенням зору
Іллінівська сільська територіальна громада
Донецька область, Краматорський район

Офіційна передача розмінованої земельної ділянки

Дата: 26.11.2021 21:25
Кількість переглядів: 1038

26 листопада Благодійна організація « БФ «Швейцарський фонд з протимінної діяльності ФСД в Україні» офіційно передала Іллінівській сільській раді очищену територію вибухонебезпечних предметів площею 4,3 га біля села Стара Миколаївка.

Це саме та ділянка, яка внаслідок обстрілу 25 травня 2018 року, була забруднена вибухонебезпечними предметами. В той день бойовиками було випущено 17 снарядів 152-мм калібру в сторону південної околиці Старої Миколаївки (колишньої Правдівки ).  Один зі снарядів влучив на територію військового об’єкта, де зберігалась невелика частина боєприпасів. Після вибуху детонація боєприпасів відбувалася протягом доби і вибухонебезпечні залишки розліталися по території села та за його межі. 

Відповідно до Плану заходів з організації гуманітарного розмінування території Донецької та Луганської областей на 2021 рік Благодійною організацією « БФ «Швейцарський фонд з протимінної діяльності ФСД в Україні» проведено очищення забрудненої ділянки місцевості поблизу с.Стара Миколаївка.  Очищення проводилось групою розмінування із застосуванням металодетекторів Ебінгер EBEX 422 GC, Ебінгер UPEX 740 M та комплектів розмінування і процедур, визначених в СОП організації FSD.  В процесі очищення було знайдено 356 шт. вибухонебезпечніх предметів, які в подальшому були передані для знищення групі розмінування ЗСУ МО України.

На урочистому заході були присутні Іллінівський сільський голова Володимир Маринич, Голова правління БО «БФ «Швейцарський фонд з протимінної діяльності ФСД в Україні» Ентоні Джерард Коннелл, перший заступник голови Краматорської РДА Сергій Боєвський, директор департаменту з питань ЦЗ, мобілізаційної та оборонної роботи по Донецькій області Ігор Бойко, начальник координаційної групи з протимінної діяльності Об’єднаного центру ЦВС ОС полковник Олександр Чиж.   

Володимир Маринич, подякував  міжнародним партнерам за підтримку та допомогу  у розмінуванні території Іллінівської громади, та зазначив, що проведена робота має велике значення для безпеки життя людей та надає можливість розвивати цю територію.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь