Іллінівська сільська територіальна громада
Донецька область, Краматорський район

Анонс! Презентація книги «Перехрестя» у Молодіжному центрі!

Дата: 18.12.2017 14:42
Кількість переглядів: 746

21 грудня о 13:30 у приміщенні Молодіжного центру "Простір без обмежень" відбудеться презентація книги «Перехрестя».

На захід запрошений Володимир Щербаченко, автор та голова ради громадської організації «Східноукраїнський центр громадських ініціатив» (Київ, Україна).

«Понад рік тому ми з нашими німецькими колегами проводили місію з документування порушення прав людини на Донбасі, безпосередньо в зоні конфлікту. Це частина нашої роботи, яку ми робимо спільно з колегами в рамках коаліції «Справедливість заради миру на Донбасі». Ми збираємо свідчення у людей, документуємо їх, надаємо безкоштовну правову допомогу. Насамперед, робота у нас правова. Наші німецькі колеги «Libereco — партнерство за права людини» запропонували нам трохи інший формат роботи: не просто збирати матеріали для правових дій, переслідування злочинців чи допомоги жертвам, але й розказати про конфлікт через призму людського погляду на ці речі, на ці трагедії — так з’явилась ідея проекту. Ми запросили до співпраці інші організації, людей, які документують, навчили їх збирати цю інформацію в форматі усної історії. Традиційно ми самі ставимо питання, щоб фіксувати конкретні порушення, а тут люди самі розказували свої історії і так, як вони це бачать. Потім, ми утискали ці кількагодинні інтерв’ю до невеликого сценарію, де кілька десятків фраз. Художники, які з нами працювали, ці сценарії зобразили в дев’ять історій, плюс загальна рамка, яка об’єднує їх в такий роман», – ділився інформацією Володимир під час ефіру на Громадському радіо.

«Перехрестя» // Громадське радіо

Книга створена завдяки підтримці Німецького МЗС. Сьогодні її тираж – це 1100 екземплярів. 500 - російською, 600 – українською,  у планах авторського складу перевидання німецькою, англійською мовами.

«Той маленький тираж, який зараз є – це для бібліотек, для громадських організацій, які працюють в освітніх цілях, форумів, де книжку використовуватимуть як якийсь формат для стимулювання діалогів, обговорень про майбутнє. Думали про те, що наступний тираж, можливо, варто видати комерційним для того, щоб люди могли купити, тому що не будуть постійно ці фонди-жертводавці оплачувати таку достатньо велику книгу», – зазначив Володимир Щербаченко.

 

Фото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь