A A A K K K
для людей із порушенням зору
Іллінівська сільська територіальна громада
Донецька область, Краматорський район

Офіційне відкриття Центру безпеки громадян у нашій громаді

Дата: 01.02.2018 14:43
Кількість переглядів: 1298

Голова Донецької обласної військово-цивільної адміністрації Павло Жебрівський  разом з віце-прем’єр-міністром України Геннадієм Зубком, заступником міністра регіонального розвитку Львом Парцхаладзе та головою ДСНС Миколою Чечоткіним та головою нашої громади Володимиром Мариничем відкрили Центри безпеки громадян у Олександро-Калиновому Іллінівської об’єднаної територіальної громади.

"Загалом до цього часу в Україні було відкрито дев’ять центрів безпеки, три з них - на Донеччині. Сьогодні відкрили ще два, і до кінця року - ще дев’ять. Таким чином на кінець 2018 року на Донеччині будуть функціонувати чотирнадцять Центрів безпеки.

Такі установи - це унаочнення процесу децентралізації, це крок на зміцнення місцевих громад. У центрах безпеки розміщені пожежно-рятувальні команди та правоохоронні підрозділи; там створені усі умови для персоналу. На облаштування та поліпшення матеріально-технічної бази двох центрів витратили по 7 млн гривень. 
Реформа децентралізації дає свої результати: інфраструктура громад змінюється і зміцнюється. І люди бачать результати на своєму, побутовому рівні: до прикладу, не мали цьогоріч проблем з розчисткою доріг, з прибиранням снігу.

Намагаємося зробити так, щоб інфраструктурні об’єкти не були зосереджені у одному населеному пункті, а розподілялися по усій громаді – це дасть їм можливість нормально розвиватися. А міцні громади творять міцну країну." - ділиться враженнями Пало Іванович на своїй сторінці у фейсбук.

 Довідка:

З обласного бюджету Донецької ОДА на створення Центру безпеки громадян в Іллінській ОТГ виділено 7 млн грн. Придбано пожежний автомобіль підвищеної прохідності  АЦ-40(4310)-190 на конверсійному шасі КАМАЗ-4310. Закуплено меблі, обладнання, засоби зв’язку та комп’ютерну техніку. Окрім того, з бюджету Іллінівської ОТГ виділено 500 000 грн для благоустрою прилеглої території. Передбачено також сумісне розміщення в будівлі особового складу відділу поліції. Центр безпеки громадян Іллінівської ОТГ буде обслуговувати понад 11 тисяч громадян.

Забезпечити безпеку громадян – ключова функція держави. Тож безпекова послуга – найперша і найголовніша для громадян, і ми маємо забезпечити її якісне надання на рівні громад. ? Особливо у прифронтовій Донеччині, де ризики виникнення надзвичайних ситуацій набагато вищі, ніж будь-де. Така можливість сьогодні реалізована завдяки спільному  з ДСНС, Мінрегіоном  та Донецькою обласною військово-цивільною адміністрацією проекту в рамках децентралізації.

Про це наголосив Віце-прем’єр-міністр- Міністр регіонального розвитку, будівництва та ЖКГ під час відкриття двох Центрів безпеки громадян – у Іллінівській та Миколаївській ОТГ у рамках робочої поїздки до Краматорська. Участь у відкритті Центрів безпеки взяли Голова ДСНС України Микола Чечоткін та голова Донецької обласної військово-цивільної адміністрації  Павло Жебрівський.

Він повідомив, що фінансування Центрів безпеки здійснено коштом обласного бюджету та бюджетів об’єднаних громад. «В рамках децентралізації ми делегували громадам повноваження, передали ресурси. Крім цього, Мінрегіоном спільно з ДСНС були  розроблені на допомогу громадам Рекомендації зі створення Центрів безпеки. Такі ж Рекомендації були розроблені зі створення ЦНАПів, Нового освітнього простору та амбулаторій.  Сьогодні ми бачимо матеріалізацію реформи – функціональні Центри безпеки, де розміщено пожежний підрозділ, а також особовий склад відповідного відділу поліції. Такий підхід дозволяє швидше реагувати на ситуацію й забезпечити 20-хвилинну доступність до місця надзвичайної події. Це інвестиція у безпеку громади, а відтак врятовані людські життя та збережене майно» – наголосив Геннадій Зубко.

Геннадій Зубко поділився після відкриття на своїй сторінці у мережі фейсбук враженнями:

"#СимволЗмін 
Чудова новина на Донеччині. Функціональний Центр безпеки громадян відсьогодні запрацював в с. Олександро-Калинове у громаді. Результат спільної роботи ДСНС України (Микола Чечоткін ) , Донецької обласної військово-цивільної адміністрації (Павло Жебрівський) та Мінрегіон в рамках #децентралізації. Безпекова послуга – найперша і найголовніша для громадян, особливо у прифронтовій Донеччині! 
В Центрі безпеки сумісне розміщення пожежної команди та відділу поліції. Центр обслуговуватиме понад 11 тис громадян. Фінансування: обласний бюджет - 7 млн грн (придбано пожежний автомобіль підвищеної прохідності, обладнання, засоби зв’язку та комп’ютерну техніку). Плюс, з бюджету Іллінівської ОТГ виділено 500 тис грн для облаштування території навколо. 
Ще один Символ Змін і матеріалізація реформи децентралізації. Символічно, що буквально два місяці тому в Іллінівській ОТГ ми відкрили сучасну опорну школу з новим освітнім простором. Зміни незворотні!" та

"Найбільше зачіпають слова вражень жителів громад, де сьогодні відкрились Центри безпеки громадян????????. Прості, щирі, але саме вони – головна оцінка реформи, яку ми разом робимо. І це найбільше мотивує рухатись далі.
Тараман Андрій, житель села Олександро-Калинове (Іллінівська ОТГ Донецької області):
"Хочу подякувати всім , хто долучився до відкриття Центру безпеки громадян. За 26 років незалежності в селі тільки зникало все кудись: розібрали тракторні бригади, корівники. А тут така непересічна й добра подія. І вона відбувається не тільки в нашому селі. В інших селах, наприклад, дороги кладуть. В Іллінівці відкрилась вже нова надсучасна школа. Тому, від простих селян велика подяка. Сподіваюсь, що в нашій Україні головна боротьба буде вестись з сепаратизмом і міграцією. Адже в Україні сама найкраща земля і ми маємо великі перспективи!"
Ніна Григорівна, жителька села Олександро-Калинове (Іллінівська ОТГ Донецької області):
"Цього літа у нас було дуже багато пожеж. Вигорів повністю ліс через те, що ніхто не зміг нам допомогти. Тому сьогоднішнє відкриття Центру безпеки громадян - дуже великий плюс для нас. Новий Центр - це і нові робочі місця для молоді, яка зможе залишатися тут і піднімати село".
Ми - на правильному шляху!" - підсумував Геннадій Григорович Зубко після відкриття.

А Лев Ревазович Парцхаладзе відзняв відео з місця урочистостей :

(переглянути відео - просто настиснувши на малюнок)

та ще відео:

 

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь