Іллінівська сільська територіальна громада
Донецька область, Краматорський район

Представниця нашої громади їде підкорювати Америку.

Дата: 12.03.2018 15:35
Кількість переглядів: 904

«Наприкінці 2017 року Уряд США в рамках програми «Відкритий світ» проводився конкурс. Представниця Донеччини була однією з перших, чию заявку номінували до участі  і погодили. Досвід роботи заступниці голови Іллінівської ОТГ є показовим: за рік роботи у громаді втілились гарні проекти – опорна школа, молодіжний центр, будинок безпеки громадян та ще понад двох десятків інвестиційних проектів.

І вже 13 березня до Вашингтону вирушає делегація українських представників для обміну досвідом. Одна з представниць реформи децентралізації Донеччини з боку української делегації – наша землячка Юліанна Стужук. Вона розповіла  про майбутню поїздку.

За два тижні візиту українці побувають у Вашингтоні, де зустрінуться з американськими конгрессменами. Потім поїдуть до штату Індіана у м.Лафайєтт. Там триватиме безпосередня робота з органами місцевої влади та тематичні зустрічі із справжніми вогнеборцями-добровольцями міста Лафайетт. Юліанна підтвердила організаторам свою участь у можливому швидкому реагуванні на надзвичайну ситуацію у разії її настання.

Слід зауважити, що ця тема була обрана Юліанною не просто так – Будинок безпеки громадян Іллінівської ОТГ, що був відкритий напередодні, і складається із професійної команди - 17 осіб, має на меті зібрати добровольців-вогнеборців, доровольців-волонтерів ( планується охопити і залучити до командної роботи школярів та молодь),а також групи швидкого реагування з числах місцевих активістів задля підтримання стабільної ситуації у громаді та оперативного реагування на небезпеку.

«Так як професійного досвіду вогнеборців-добровольців ми не маємо і робимо це, можливо навмання, - охоче долучимось задля навчання у кращих практиків та сподіваюмось, що знання отримані в результаті втілимо у життя та безпеку громади. Адже краще працювати на попередження ситуації, а не на її ліквідацію.» - ділиться із кореспондентом Юліанна Стужук.

Про «Відкритий світ»: Програма заснована у 1999 році, але з 2003 року була поширена на Україну. Вона була покликана зміцнювати взаєморозуміння й співробітництво між Україною та Сполученими Штатами шляхом надання можливості українським лідерам у різних галузях діяльності зустрітися зі своїми американськими колегами й обмінятися досвідом та ідеями з найбільш важливих для обох сторін питань.

Програма «Відкритий Світ» призначена для лідерів України - представників різних рівнів державної влади, академічного співтовариства, громадських організацій і ділових структур.  Програма, насамперед, розрахована на кандидатів, які, незважаючи на свій відносно молодий вік, уже виявили себе як професіонали своєї справи, показали свої сильні лідерські якості, і зацікавлені у вивченні американського досвіду й підтримці професійних та особистих контактів з американськими колегами після повернення до України.

До складу делегацій «Відкритого Світу» звичайно входить п'ять учасників, що дозволяє зробити програму перебування в США більш насиченою й ефективною. Кожен з делегатів бере активну участь в обміні досвідом і знайомить із реаліями життя американських колег.  Програма візиту складається індивідуально для кожної делегації, з урахуванням інтересів і побажань учасників. У більшості випадків делегати зупиняються в американських родинах, що дозволяє їм ближче познайомитися з повсякденним і громадським життям американців.  Приймаючі родини у свою чергу одержують можливість довідатися про Україну «з перших вуст» - від людей, що формують її новий вигляд.

Фото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь