A A A K K K
для людей із порушенням зору
Іллінівська сільська територіальна громада
Донецька область, Краматорський район

Іллінівська ОТГ розпочала роботу над Стратегією розвитку спільно з Донецьким ЦРМС та ДАРР

Дата: 17.04.2018 11:49
Кількість переглядів: 1103

Іллінівська об’єднана громада, яка була утворена в 2016 році в Донецькій області, вирішила у подальшому стратегічно планувати розвиток ОТГ і розпочала розробку  Стратегії на період до 2025 року. Експертний супровід Іллінівській громаді при формуванні важливого документу надаватиме Донецький Центр розвитку місцевого самоврядування, створений  за підтримки Програми «U-LEAD  з Європою» та Мінрегіону, спільно з Донецькою агенцією регіонального розвитку.

Артем Колодезний, радник з питань регіонального розвитку Донецького ЦРМС разом з Анатолієм Соловйовим, експертом ДАРР, узяли участь у першому засіданні робочої групи з розробки Стратегії Іллінівської ОТГ.

До складу робочої групи, яку очолив голова Іллінівської ОТГ Володимир Маринич, увійшли понад 40 представників громади: старости, керівники структурних підрозділів виконавчої влади, депутати,  освітяни, підприємці, активісти. Тільки спільними зусиллями, з урахуванням потреб усіх мешканців громади можна укласти дієву Стратегію, пояснювали експерти під час засідання робочої групи.  Перша зустріч мала організаційний характер. Мова йшла про необхідність розробки стратегічного плану розвитку Іллінівської ОТГ, важливість постійної роботи в групі.

Разом з учасниками тренери встигли розглянути документи для проведення соціально-економічного аналізу громади, розібралися з анкетами для опитування мешканців громади. Залагом до середини травня членам робочої групи треба зібрати відповіді від 250  різного віку та професії. Цікавиться будуть загальною характеристикою громади якістю окремих показників ( комунальних, освітніх, адміністративних  послуг, інфраструктури, умов для ведення бізнесу).  У мешканців поцікавляться думкою, що саме заважає розвиткові громади, що треба першочергово здійснити та який головний ресурс ОТГ для подальшого розвитку.

Працювати над розробкою Стратегії Іллінівська громада буде декілька місяців, щоб потім на загальне обговорення винести проект документу та затвердити рішенням сесії.

«З моменту утворення до цього часу наша громада жила скоріше хаотично, - зазначила Валентина Троян, секретар Іллінівської сільради. – Вирішили ремонтувати дитсадки – робимо, витрачаємо гроші. А треба серйозно замислюватися над пошуком ресурсів для наповнення бюджету, створення робочих місць, залучення інвесторів. Треба все підрахувати і наперед розуміти, в якому напрямку рухається громада».

Матеріал із сайту: http://lgdc.org.ua/branch/5/illinivska-otg-rozpochala-robotu-nad-strategiyeyu-rozvytku-spilno-z-doneckym-crms


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь