Іллінівська сільська територіальна громада
Донецька область, Краматорський район

Щодо програми здешевлення кредитів

Дата: 14.05.2018 10:43
Кількість переглядів: 705

Постановою Кабінету Міністрів України від 07 лютого 2018 року № 254 внесено зміни до Порядку використання коштів, передбачених у державному бюджеті для фінансової підтримки заходів в агропромисловому комплексі шляхом здешевлення кредитів, якими, зокрема, передбачено, що у 2018 році компенсація відсоткової ставки за залученими у національній валюті банківськими кредитами надається позичальникам, які мають чистий дохід (виручку) від реалізації продукції (товарів, робіт, послуг) за останній рік до 20 млн. гривень При цьому перевага надається позичальникам, які займаються вирощуванням овочів у відкритому грунті, цукрових буряків, садівництвом та ягідництвом.

    Компенсації підлягають відсоткові ставки за короткостроковими кредитами, залученими для покриття виробничих втрат та середньостроковими кредитами, залученими для придбання основних засобів сільськогосподарського виробництва, здійснення втрат, пов’язаних з будівництвом і реконструкцією виробничих об’єктів сільськогосподарського призначення.

    Розмір компенсації за такими кредитами встановлено на рівні облікової ставки Національного банку, що діє на дату нарахування відсотків, але не вище розмірів, передбачених кредитними договорами.

    Наказом Мінагрополітики від 13 березня 2018 року № 135 затверджено Розподіл бюджетних призначень, передбачених у державному бюджеті на 2018 рік для фінансової підтримки заходів в агропромисловому комплексі шляхом здешевлення кредитів.

    Додатково буде повідомлено про початок роботи Конкурсної комісії з визначення суб’єктів господарювання агропромислового комплексу для отримання часткової компенсації   відсоткової ставки за залученими у національній валюті банківськими кредитами.

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь