Медичні заклади первинної ланки лише двох  громад Донецької області заключили договори на обслуговування з Національною службою здоров’я. В лідерах, які найшвидше запроваджують реформу – Іллінівська та Соледарська ОТГ.

«На третій квартал поточного року уряд розподілив державну медичну субвенцію тим місцевим бюджетам, які так і не уклали договори з Національною службою здоров’я, - прокоментував виділення коштів Сергій Івахнін, радник з місцевих фінансів Донецького Центру розвитку місцевого самоврядування, створеного за підтримки Програми «U-LEAD з Європою».

За старим механізмом медичну субвенцію отримали 7 з 9 громад Донецької області, утворені до 2018 року.  Медичні заклади лише  Іллінівської та Соледарської ОТГ тепер фінансуватимуться за новими принципами:  не з місцевого бюджету за рахунок медичної субвенції, спрямованої з держбюджету, а напряму з Національної служби здоров’я. 

Медичну субвенцію на III квартал 2018 року за звичним механізмом поки отримали Лиманська, Шахівська, Черкаська, Миколаївська, Сіверська, Званівська та Андріївська об’єднані територіальні громади. Олександрівська ОТГ, вибори в якій пройшли в квітні поточного року, на прямі міжбюджетні відносини з державою перейде лише в наступному році, отже, наразі медичні заклади молодої громади фінансуються завдяки медичній субвенції від держави, перерахованої на районний бюджет.

http://lgdc.org.ua/branch/5/soledarska-ta-illinivska-otg-sered-lideriv-reformuvannya-medycynyФото без опису