A A A K K K
для людей із порушенням зору
Іллінівська сільська територіальна громада
Донецька область, Краматорський район

Увага! Важлива інформація для власників та користувачів земельних ділянок!

Дата: 17.07.2018 13:55
Кількість переглядів: 979

 

Від сьогодні 17 липня 2018 року набирає чинності наказ Міністерства аграрної політики та продовольства України № 162 від 27 березня 2018 року «Про внесення змін до Порядку нормативної грошової оцінки земель населених пунктів»   http://zakon2.rada.gov.ua/laws/show/z0432-18

Відповідно, до цього наказу якщо у відомостях Державного земельного кадастру відсутній код Класифікації видів цільового призначення земель для земельної ділянки, коефіцієнт, який характеризує функціональне використання земельної ділянки (Кф), застосовуватиметься 3,0 (раніше було 2,0).

Нормативна грошова оцінка є базою оподаткування (ст.271 Податкового кодексу України) та, як відсоток саме від нормативної грошової оцінки визначається розмір орендної плати за землі державної або комунальної власності (ст. 288 Податкового кодексу України). З 17 липня 2018 року стане не вигідно мати в кадастрі недостовірну інформацію про земельну ділянку. Оскільки, максимальна величина Коефіцієнта функціонального призначення (Кф) складає 2,5 для різного виду земель комерційного призначення, зокрема, наприклад: Для будівництва та обслуговування будівель торгівлі (03.03.07), Для розміщення та експлуатації об'єктів дорожнього сервісу (12.12.11).

Тобто, якщо земельна ділянка перебуває в оренді під розміщення, наприклад АЗК і в кадастрі не внесена інформація відповідно до Класифікації видів цільового призначення земель доведеться сплати оренду плату в 1.5 рази вищу або ж внести відомості про земельну ділянку до Державного земельного кадастру.

Таким чином, власники та користувачі земельних ділянок, відомості про які не відповідають вимогам Класифікації видів цільового призначення земель (Наказ Державного комітету України із земельних ресурсів 23.07.2010 № 548), тобто відсутній код цільового призначення, згідно вищезазначеного класифікатора змушені будуть сплачувати податок або ж оренду плату більшу ніж раніше. Для таких земельних ділянок коефіцієнт функціонального використання становитиме 3,0 від раніше застосовуваного 2,0.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь