A A A K K K
для людей із порушенням зору
Іллінівська сільська територіальна громада
Донецька область, Краматорський район

Незалежність ОТГ: Іллінівська громада активно розвиває інфраструктуру

Дата: 27.08.2018 11:40
Кількість переглядів: 825

24.08.2018
Донецький ЦРМС

З нагоди Дня Незалежності України Донецький Центр розвитку місцевого самоврядування, створений за підтримки Програми «U-LEAD з Європою», проаналізував основні здобутки та досягнення ОТГ Донеччини, щоб з’ясувати чим пишається та куди крокує кожна громада, отримавши незалежність та самостійність.

Іллінівська ОТГ була утворена в грудні 2016 року. Збільшення в декілька разів місцевого бюджету громади є основним фінансовим здобутком ОТГ. Перехід на прямі міжбюджетні стосунки дозволив самостійно вибудовувати взаємини з державним бюджетом, без втручання районної гілки влади.  За результатами наповнення бюджету Іллінівська ОТГ увійшла до переліку 30 найбагатших громад в Україні.

З перших днів утворення в Іллінівській громаді активно почали жити самостійним життям, організували освітній округ, спрямували кошти на термомодернізацію дитячих садочків. За підтримки Донецького Центру розвитку місцевого самоврядування  розпочали роботу над Стратегією розвитку громади до 2025 року.

Тут постійно працюють над покращенням інфраструктури: облаштовують дитячі  та спортивні майданчики, ремонтують дороги та водогони, проводять зовнішнє освітлення… Позитивні зміни відчувають місцеві мешканці. Більшість адміністративних послуг можна отримати, не виїжджаючи з громади, їх якість поступово, але впевнено покращується. Недосконала дорожня інфраструктура між селами та центром громади та відсутність прямого сполучення в середині ОТГ впливає на ефективність роботи, але над вирішенням цього питання також працюють.

У громаді вже відкриті Центр безпеки, опорна школа, відремонтований клуб, створена дитячо-юнацька спортивна школа та інші об’єкти. Для посилення спроможності та покращення інфраструктури Іллінівська ОТГ використовує кошти державної підтримки.

За минулий рік на території громади реалізували 11 проектів за рахунок субвенції з державного бюджету на обласний з коштів, переміщених з тимчасово окупованої території.  Серед нових об’єктів – опорна школа в Іллінівці, інноваційний молодіжний центр «Простір без обмежень». За кошти обласного та місцевого бюджетів побудовані два міні-футбольних поля зі штучним покриттям у  селі Іллінівка та селищі Довга Балка. Вартість будівництва та оснащення Центру безпеки склала 7 млн. грн. з обласного бюджету та півмільона гривень додали з місцевого бюджету.

За рахунок інфраструктурної субвенції Іллінівська громада в минулому році реалізувала шість проектів, купила пожежне обладнання. В поточному році Іллінівська ОТГ за кошти субвенції планує капітально ремонтувати вуличне освітлення в Старій Миколаївці, водогінну мережу в Полтавці та пішохідну доріжку в Пліщіївці. За кошти ДФРР у поточному році Іллінівська ОТГ капітально ремонтує Центр культури та дозвілля в Олександро-Калиновому.  

Звичайні люди мають можливість брати участь у стратегічному плануванні розвитку саме їх території. Працюючи над розробкою Стратегії розвитку Іллінівської ОТГ, була врахована думка мешканців, яких змін вони очікують у майбутньому. Після об’єднання в громаду з’явилася можливість реалізації місцевих ініціатив, започаткування нових свят та підтримки вже діючих фестивалів, спрямованих на згуртування громади.

Ремонт доріг від філій до опорної школи, розбудова трьох парків у Іллінівці, Олександро-Калиновому, Довгій балці, відкриття Центру культури та туризму, а також молодіжного центру «Толока» в Олександро-Калиновому – це поки в перспективі. Найближчим часом у громаді відкриється інклюзивно-ресурсний центр, який буде в рамках міжмуніципального співробітництва працювати також для Шахівської ОТГ. З 1 червня 2019 року на території Іллініввської ОТГ почне працювати наметовий табір для відпочинку місцевих дітей та молоді.

Потрібен громаді сучасний Центр надання адміністративних послуг – за рішенням Кабміну Іллінівська ОТГ увійшла до переліку тих громад, де за кошти держави збудуть «Прозорий соціальний офіс».

http://lgdc.org.ua/branch/5/nezalezhnist-otg-illinivska-gromada-aktyvno-rozvyvaye-infrastrukturu


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь