02.10.2018
Донецький ЦРМС

Ще три громади Донецької області  отримали землю у комунальну власність. Процес передачі відбувся в обласному управлінні Держгеокадастру. Відтепер земля сільськогосподарського призначення, яка раніше була в державній власності, тепер стала комунальною в Іллінівській сільській, Черкаській селищній та Соледарській міській ОТГ.

Про це повідомив Артем Колодезний, радник Донецького Центру розвитку місцевого самоврядування, створеного за підтримки Програми «U-LEAD з Європою». За словами радника, Іллінівській ОТГ передані земельні ділянки загальною площею майже 3 тис. га, розташовані поза межами населених пунктів на території Костянтинівського району. Черкаській ОТГ передані трохи більше 7,5 тис.га, розташовані за межами населених пунктів на території громади Слов’янського району. Соледарській ОТГ передані земельні ділянки загальною площею 9,6 тис. га, розташовані поза межами населених пунктів громади в Бахмутському районі.

Відповідні акти приймання-передачі земель підписали  виконуючий обов’язки начальника Головного управління Держгеокадастру у Донецькій області Дмитро Штагер та голови об’єднаних територіальних громад.

Процес передачі земель розпочався з 1 лютого, першою громадою в Донецькій області, яка отримала землю в комунальну власність, стала Шахівська ОТГ, нагадав Артем Колодезний.

http://lgdc.org.ua/branch/5/trom-gromadam-doneckoyi-oblasti-peredana-zemlya-u-komunalnu-vlasnist