A A A K K K
для людей із порушенням зору
Іллінівська сільська територіальна громада
Донецька область, Краматорський район

Делегація Іллінівської громади відвідали кращі практики муніципального і регіонального розвитку громад Чернігівщини.

Дата: 29.10.2018 13:58
Кількість переглядів: 753

24-27 жовтня відбувся навчальних візит представників двох громад Донецької області -  Іллінівської  та Олександрівської до Чернігівської області за підтримки Донецького центру розвитку місцевого самоврядування та програми U-lead with Europe.

Делегацію від Іллінівської громади очолив - голова ОТГ Володимир Маринич.

В ході візиту делегації побачили кращі практики муніципального і регіонального розвитку громад Чернігівщини. Знайомство представників громад з децентралізованою Чернігівщиною почалося з відвідуванням Чернігівського центру розвитку місцевого самоврядування. Поспілкувалися про результати і виклики реформ, про регіональні особливості. Далі делегація відвідала дві ОТГ - Парафіївську та Корюківську.

У Парафієвській селищній раді зустрічала Валентина Карпенко (їй 71 рік) - голова Парафіївської ОТГ. На території громади немає великих бюджетоутворюють підприємств, але за роки об'єднання (громада створена 2015 року) реалізовано багато інфраструктурних проектів.

У 2016 році бюджет громади був 23 млн.грн. Але вони перевиконали бюджет на 10 млн і крім того отримали додаткових 6 млн. субвенції на формування інфраструктури ОТГ. Зробили капітальний ремонт школи та двох дитячих садків, відкрили свій Центр медико-санітарної допомоги та стаціонарне відділення для тимчасового та постійного перебування одиноких людей похилого віку, інвалідів та людей, які опинилися в складних життєвих обставинах.

У Корюківській міської ОТГ навпаки є велике бюджетоутворююче  підприємство ПАТ "Слов'янські шпалери- КФТП", і молодий амбітний міський голова Ратан Ахмедов (йому 31 рік). Власних доходів громади у 2018 році планують отримати аж 80 млн. Грн.

Проекти громади: перші в області поля зі штучним покриттям для міні-футболу та майданчик з поліуретановим покриттям для футболу, волейболу, великого тенісу і баскетболу, скейт-майданчик, оновлена центральна районна лікарня, установка сучасних систем відео-спостереження, модернізація вуличного освітлення, реконструкція Парку Пам'яті. Створено КП "Корюківка-Водоканал", яке здатне будувати до 10 км. водогону в рік, для нього вже придбано два трактори, наводять лад на сміттєзвалищі, у співпраці з Фондом Марини Порошенко побудували "Інклюзивний центр", придбали спеціальний автобус для дітей-візочників. За роки після об'єднання встановлено 6 дитячих майданчиків, придбали 2 шкільних автобусів.

Володимир Маринич зауважив - "Безумовно досвід двох громад безцінний. Ми побачили приклад хороших практики господарювання та втілення проектів. І дуже важливо що ці дві громади мають такі великі розбіжностіі, як в бюджетах, так і в проектах, головне,  що у них одна мета  - вони хочуть розвиватися. І ми, як колеги по децентралізації зі східної частини України, підтримуємо їх на шляху до цього прагнення". 

Фото без описуФото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь