Іллінівська сільська територіальна громада
Донецька область, Краматорський район

Делегація Іллінівської громади відвідали кращі практики муніципального і регіонального розвитку громад Чернігівщини.

Дата: 29.10.2018 13:58
Кількість переглядів: 775

24-27 жовтня відбувся навчальних візит представників двох громад Донецької області -  Іллінівської  та Олександрівської до Чернігівської області за підтримки Донецького центру розвитку місцевого самоврядування та програми U-lead with Europe.

Делегацію від Іллінівської громади очолив - голова ОТГ Володимир Маринич.

В ході візиту делегації побачили кращі практики муніципального і регіонального розвитку громад Чернігівщини. Знайомство представників громад з децентралізованою Чернігівщиною почалося з відвідуванням Чернігівського центру розвитку місцевого самоврядування. Поспілкувалися про результати і виклики реформ, про регіональні особливості. Далі делегація відвідала дві ОТГ - Парафіївську та Корюківську.

У Парафієвській селищній раді зустрічала Валентина Карпенко (їй 71 рік) - голова Парафіївської ОТГ. На території громади немає великих бюджетоутворюють підприємств, але за роки об'єднання (громада створена 2015 року) реалізовано багато інфраструктурних проектів.

У 2016 році бюджет громади був 23 млн.грн. Але вони перевиконали бюджет на 10 млн і крім того отримали додаткових 6 млн. субвенції на формування інфраструктури ОТГ. Зробили капітальний ремонт школи та двох дитячих садків, відкрили свій Центр медико-санітарної допомоги та стаціонарне відділення для тимчасового та постійного перебування одиноких людей похилого віку, інвалідів та людей, які опинилися в складних життєвих обставинах.

У Корюківській міської ОТГ навпаки є велике бюджетоутворююче  підприємство ПАТ "Слов'янські шпалери- КФТП", і молодий амбітний міський голова Ратан Ахмедов (йому 31 рік). Власних доходів громади у 2018 році планують отримати аж 80 млн. Грн.

Проекти громади: перші в області поля зі штучним покриттям для міні-футболу та майданчик з поліуретановим покриттям для футболу, волейболу, великого тенісу і баскетболу, скейт-майданчик, оновлена центральна районна лікарня, установка сучасних систем відео-спостереження, модернізація вуличного освітлення, реконструкція Парку Пам'яті. Створено КП "Корюківка-Водоканал", яке здатне будувати до 10 км. водогону в рік, для нього вже придбано два трактори, наводять лад на сміттєзвалищі, у співпраці з Фондом Марини Порошенко побудували "Інклюзивний центр", придбали спеціальний автобус для дітей-візочників. За роки після об'єднання встановлено 6 дитячих майданчиків, придбали 2 шкільних автобусів.

Володимир Маринич зауважив - "Безумовно досвід двох громад безцінний. Ми побачили приклад хороших практики господарювання та втілення проектів. І дуже важливо що ці дві громади мають такі великі розбіжностіі, як в бюджетах, так і в проектах, головне,  що у них одна мета  - вони хочуть розвиватися. І ми, як колеги по децентралізації зі східної частини України, підтримуємо їх на шляху до цього прагнення". 

Фото без описуФото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій

Зареєструватись можна буде лише після того, як громада підключить на сайт систему електронної ідентифікації. Наразі очікуємо підключення до ID.gov.ua. Вибачте за тимчасові незручності

Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь