A A A K K K
для людей із порушенням зору
Іллінівська сільська територіальна громада
Донецька область, Краматорський район

Олександро-Калинівський ЦКтД відроджується, як Фенікс із попелу

Дата: 05.11.2018 13:44
Кількість переглядів: 1111

Свого часу Олександро-Калинівський сільський будинок культури був гордістю Костянтинівського району. Тут проводилися найбільш значні заходи, працювали секції і гуртки, відточували свою майстерність аматорські колективи. Вітри змін, події 90-х минулого століття привели до того, що турбота влади про СБК відійшли на другий план. Культурний осередок почав поступово згасати, а його будівля - руйнуватися.

Безумовно, були спроби врятувати та реанімувати заклад але ці заходи носили суто косметичний характер і в цілому ситуацію не рятували. Тим паче, що з плином часу росла ціна питання, і для відновлення СБК були потрібні великі фінансові вливання. Так було до тих пір, поки близько двох років тому не утворилася Іллінівська об'єднана територіальна громада. З перших своїх кроків її голова Володимир Олександрович Маринич серед пріоритетних завдань поставив відродження культурного закладу в Олександро-Калиновому, якому в найближчому майбутньому планується надати статус культурного центру громади.

І робота закипіла. Центр відновлюється не по днях, а по годинах. Керманич громади щотижня особисто контролює капітальний ремонт Олександро-Калинівського центру культури і дозвілля. Наприклад, в понеділок, 5 листопада, Володимир Олександрович Маринич безпосередньо переконався, що роботи вже наближаються до завершення. Зараз йде активна фаза ремонту внутрішніх приміщень. Вже замінені всі вікна, утеплені стіни клубу і завершені роботи з фарбування фасаду будівлі.

Будівельники доповіли Володимиру Олександровичу, що об'єкт готовий на 80%. Зокрема, роботи по перекриттю даху виконані повністю, і їх якість пройшло успішне випробування недавньою сильною зливою.

Зауважуємо, що кошти на цей проект були виділені з Державного фонду регіонального розвитку та бюджету Іллінівської громади на умовах співфінансування в 30%. Загальний кошторис склав понад 15 млн гривень. Повністю завершити ремонт планується до кінця нинішнього року.

Володимир Олександрович Маринич  прокоментував відродження культурного осередку:

- Громада пишається всіма своїми проектами, особливо такими масштабними! Це показник напряму руху стратегії успішності і розвитку ОТГ. Адже ДФРР, в першу чергу, приділяє увагу проектам в громадах, які є флагманами децентралізації. Саме такою і є наша, Іллінівська ОТГ. І вже зовсім скоро ми офіційно відкриємо наш культурний центр, який більше 30 років потребував ремонту і тільки зараз, завдяки реформі, ми отримали можливість його відновити.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь