A A A K K K
для людей із порушенням зору
Іллінівська сільська територіальна громада
Донецька область, Краматорський район

9 листопада – Всеукраїнський день працівників культури та майстрів народного мистецтва і День української писемності та мови

Дата: 05.11.2018 14:08
Кількість переглядів: 771

З метою впорядкування відзначення в Україні деяких пам’ятних дат і професійних свят та на підтримку пропозицій громадян, громадських організацій Указом Президента України від 30 грудня 2011 року № 1209/2011 в Україні установлено відзначати щорічно 9 листопада Всеукраїнський день працівників культури та майстрів народного мистецтва разом із Днем української писемності та мови. 

Шановні друзі!

Щиро вітаємо із професійним святом усіх, хто присвятив своє життя збереженню, популяризації і розвитку національної культури.

Українське суспільство усвідомлює, наскільки вагомою є місія працівників культури, майстрів народного мистецтва, адже ваша діяльність забезпечує духовне буття людей, сприяє об'єднанню нації, формуванню національної пам'яті й ідентичності.

Прикметно, що нині відзначається ще одне свято нашої культури і самого нашого існування - День української писемності та мови. Любов і повага до української мови об'єднує наш народ. Українці розмовляють різними мовами, але тільки одна - українська - має і завжди матиме особливий державний статус. Ми твердо знаємо: живе українська мова -живе Україна. Ми свідомі своєї відповідальності за їх долю.

Наша мова і наша культура додають нам сил сьогодні, коли Україна героїчно долає виклики і загрози, утверджує незалежність та суверенітет, відстоює честь і гідність.

Переконаний, що спільними зусиллями ми вдосконалимо мовну політику, а також модернізуємо культурну політику відповідно до європейських стандартів, продемонструємо конкурентоспроможність української культури, її здатність задавати тон інтелектуальному та духовному життю країни.

Висловлюю глибоку пошану і вдячність усім, чиї серце, розум, праця віддані Україні.

Бажаю міцного здоров'я та благополуччя вам і вашим родинам, нових здобутків на благо Вітчизни.

Петро ПОРОШЕНКО

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь