A A A K K K
для людей із порушенням зору
Іллінівська сільська територіальна громада
Донецька область, Краматорський район

У жовтні кількість наданих на оплату до управління Фонду в Донецькій області листків непрацездатності зросла на 68,1 %

Дата: 24.11.2020 10:58
Кількість переглядів: 484

Одним із видів матеріального забезпечення є допомога по тимчасовій непрацездатності, яка надається у разі загального захворювання, невиробничої травми, догляду за хворим та ін.

Останнім часом значно зростає кількість листків непрацездатності, що надаються на оплату до Фонду. Така динаміка збільшення спостерігається з початку осені. Зростають також і видатки Фонду на фінансування допомоги по тимчасовій непрацездатності.

Збільшення показника пов`язано із сезонним підвищенням захворюваності, захворюванням застрахованих осіб на коронавірусну хворобу та у зв`язку з ізоляцією від COVID-19. Крім того, Донецьку область віднесено переважно до «помаранчевого» рівня небезпеки поширення COVID-19, а окремі частини регіону – до «червоного».

У жовтні поточного року кількість листків непрацездатності по Донецькій області у порівнянні з вереснем збільшилась на 68,1 %, кількість днів непрацездатності зросла на 51,9 %, а сума витрат зросла на 52,2 %, або на 28,1 млн грн.      

Так, найбільше збільшення лікарняних у жовтні порівняно з попереднім місяцем спостерігається у Великоновосілківському відділенні – 260,4%, у Мар’їнському відділенні – 184,3%, в Олександрівському – 136,2%, Покровському – 131,8%, Мирноградському – 116,8%, Дружківському – 114,5%, Бахмутському – 105%.

Нагадаємо, відповідно до ст. 34 Закону України «Про загальнообов’язкове державне соціальне страхування» від 23.09.1999 № 1105 підставою для фінансування страхувальників робочими органами Фонду є оформлена за встановленим зразком заява-розрахунок, що містить інформацію про нараховані застрахованим особам суми матеріального забезпечення за їх видами.

На підставі отриманого від працівника листка непрацездатності страхувальник надає до Фонду заяву-розрахунок для подальшого фінансування матеріального забезпечення.

Нагадуємо, що страхувальники мають можливість подавати заяви-розрахунки до Фонду в електронному вигляді.

Дізнатися про стан фінансування матеріального забезпечення можна у телеграм-каналі Фонду https://t.me/socialfund.

Фото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь