A A A K K K
для людей із порушенням зору
Іллінівська сільська територіальна громада
Донецька область, Краматорський район

Вимоги щодо видачі допусків та посвідчень для роботи з пестицидами та агрохімікатами.

Дата: 01.02.2021 09:39
Кількість переглядів: 562

Незабаром в господарствах району, приватному секторі розпочнуться весняно-польові роботи, в ході яких будуть застосовуватися пестициди та агрохімікати. Враховуючи зазначене, доводимо до відома землекористувачів всіх форм власності, діяльність яких пов’язана з транспортуванням, зберіганням, застосуванням та торгівлею пестицидами і агрохімікатами, а також працівникам підприємств, установ та організацій, фізичним особам- підприємцям, що організовують виконання таких робіт, про необхідність одержання допуску( посвідчення) на право роботи із зазначеними препаратами.

 Навчання працівників в господарствах району.
 На виконання постанови КМУ від 18.09.1985 р. №746 зі змінами, згідно з Постановами КМУ №9 від 14.01.2009 р. та №853 від 10.08.2011 р. « Про затвердження порядку одержання допуску (посвідчення) на право роботи , пов’язаної з транспортуванням, зберіганням, застосуванням та торгівлею пестицидами і агрохімікатами», управління фіто санітарної безпеки Головного управління Держпродспоживслужби в Донецькій області нагадує особам, діяльність яких пов’язана з транспортуванням, зберіганням, застосуванням та торгівлею пестицидами і агрохімікатам, а також працівникам підприємств, установ та організацій, фізичним особам- підприємцям, , що організовують виконання таких робіт, про необхідність одержання допуску( посвідчення) на право роботи із зазначеними препаратами.
 Допуск (посвідчення) видається державними фітосанітарними інспекторами  за формою встановленого зразку.
   Підставою для видачі допуску є посвідчення про проходження спеціальної підготовки з питань безпечного виконання роботи з пестицидами і агрохімікатами (згідно встановленого зразку) та медична книжка з висновками медичної комісії про відсутність протипоказань за станом здоров’я ( згідно встановленого зразку). Допуск (посвідчення) видаються безкоштовно !
 Всі роботи з пестицидами і агрохімікатами потрібно проводити дозволеними до використання препаратами згідно « Переліку (доповненню) пестицидів і агрохімікатів дозволених до використання в Україні» та суворо дотримуватись правил техніки безпеки при роботі з пестицидами та агрохімікатами з обов’язковим сповіщанням за 2-3 дні населення та власників пасік . Всі пестициди і агрохімікати повинні бути придбаними тільки у офіційних фірм постачальників, аби не допустити наявності на ринку неякісних та фальсифікованих пестицидів та уникнути наслідків їх використання.

    Крім цього, згідно ст. 21 Закону України « Про захист рослин», порушення законодавства про захист рослин тягне за собою дисциплінарну, адміністративну, цивільно- правову або кримінальну відповідальність, яку несуть особи, винні у не проходженні спеціальної підготовки та неотриманні відповідного допуску та посвідчення на право проведення робіт, пов’язаних з транспортуванням, зберіганням, застосуванням та торгівлею засобами захисту рослин.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь