A A A K K K
для людей із порушенням зору
Іллінівська сільська територіальна громада
Донецька область, Краматорський район

ПРО НЕДОПУЩЕННЯ ЖОРСТОКОГО ПОВОДЖЕННЯ З ТВАРИНАМИ

Дата: 11.10.2021 11:47
Кількість переглядів: 719

Гу­ман­не став­лення до тва­рин — це важ­ли­вий мар­кер ци­ві­лі­зо­ва­но­го і без­печно­го сус­піль­ства. Чис­ленні дос­ліджен­ня до­во­дять вза­ємозв’язок між зну­щан­ня­ми з тва­рин і на­силь­ством над людь­ми. Той, хто жор­сто­кий з со­ба­кою, у будь­-який мо­мент мо­же пе­ре­нес­ти аг­ре­сію на ді­тей, ро­ди­чів та на­віть нез­найомих лю­дей. На жаль, но­ви­ни про мор­ду­ван­ня тва­рин в Ук­ра­їні не є рід­кістю. Че­рез не­дос­ко­на­ле за­ко­но­давс­тво біль­шість ви­пад­ків жор­сто­ко­го по­вод­ження за­ли­ша­ють­ся не­по­ка­ра­ни­ми.

З метою покращення ситуації 15 липня 2021 року    Верховною Радою України прийнято Закон України “Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо імплементації положень деяких міжнародних угод та директив Європейського Союзу у сфері охорони тваринного та рослинного світу”, яким, зокрема, впроваджуються європейські гуманні цінності та стандарти відносно тварин та посилюється відповідальність за жорстоке поводження з ними, введення в дію якого відбудеться 08.11.2021 р.

Законом встановлена заборона пропаганди жорстокого поводження з тваринами, оприлюднення (публікації з описом, візуальні чи аудіодемонстрації) вбивства тварин для пропаганди жорстокого поводження з тваринами або заклики до таких дій, будь-які дії з метою створення зображень, кіно-, відео- та аудіопродукції, що пропагує

жорстоке поводження з тваринами, збут чи розповсюдження творів, кіно-, відео- та аудіопродукції, комп’ютерних програм, зображень або інших предметів, що пропагують жорстоке поводження з тваринами, винищування з метою регулювання чисельності бездомних тварин, бити, вбивати, отруювати або калічити бездомних і домашніх тварин та інше.

Одночасно звертаємо Вашу увагу, що:

  • жорстоке поводження з тваринами – знущання над тваринами, у тому числі безпритульними, спричиняє накладення штрафу від 200 до 300 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян (3400-5100 грн) з конфіскацією тварини, якщо перебування тварини у власника становить загрозу для її життя чи здоров’я;
  • максимальне покарання за жорстоке поводження з тваринами, порушення правил їхнього транспортування, яке призвело до їхнього каліцтва чи смерті, нацьковування тварин одна на одну, публічні заклики до жорстокого поводження – позбавлення волі на строк до 3 років.

Згідно з документом, за жорстоке поводження з тваринами з 14 років людину можна притягати до адміністративної відповідальності, з 16 – до кримінальної.

Згідно з Законом, здійснювати контроль над дотриманням вимог у сфері захисту тварин від жорстокого поводження і вживати відповідних заходів у разі порушення законодавства у цій сфері в межах своєї компетенції визначеної законодавством, має Національна поліція.

Шановні мешканці Іллінівської громади, закликаємо Вас  відповідально поставитися до даного питання і неухильно дотримуватися вимог Закону України “Про захист тварин від жорстокого поводження”, а також деяких інших законів, спрямованих на захист тварин.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь