Іллінівська сільська територіальна громада
Донецька область, Краматорський район

Сприяння вирішенню трудових спорів – невід’ємна і складова частина роботи відділення НСПП в Донецькій області

Дата: 10.11.2021 15:06
Кількість переглядів: 695

Відділення Національної служба посередництва і примирення в Донецькій області  постійно стикається з правовою необізнаністю найманих працівників підприємств, установ і організацій щодо захисту їх інтересів в рамках законодавства про порядок вирішення колективних трудових спорів (конфліктів).

Правова необізнаність найманих працівників в умовах порушення роботодавцями законодавства про працю та охорону праці, а також положень колективних договорів призводить до виникнення акцій соціального протестів.

На теперішній час більшість підприємств Донеччини, де виникають конфлікти між сторонами соціально-трудових відносин, обирають правовий шлях вирішення конфліктів, що передбачено Законом України «Про порядок вирішення колективних трудових спорів (конфліктів)».

Як показала практика, представники сторін соціально-трудових відносин вже твердо знають, що вирішення будь-якого конфлікту починається з переговорів, де допомога відділення Національної служби посередництва і примирення в Донецькій області є вкрай необхідна.

Фахівці Відділення сприяють наданню правової допомоги та проведенню переговорів у форматі примирної комісії або трудового арбітражу, що впливає на вирішення колективних трудових спорів (конфліктів) між найманими працівниками та адміністрацією підприємств, установ і організацій.

Сьогодні відділення НСПП в Донецькій області, як державний орган влади, виконує свої повноваження та розташовано на підконтрольній українській владі території Донецької області за адресою:   м. Краматорськ, бул. Машинобудівників, 53, офіс 202, 208, тел. (06264) 2-16-20. Консультація та правова допомога громадянам з питань трудових відносин здійснюється Відділенням безкоштовно.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій

Зареєструватись можна буде лише після того, як громада підключить на сайт систему електронної ідентифікації. Наразі очікуємо підключення до ID.gov.ua. Вибачте за тимчасові незручності

Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь