Іллінівська сільська територіальна громада
Донецька область, Краматорський район

Визначено коефіцієнт індексації нормативної грошової оцінки земель і земельних ділянок за 2021 рік

Дата: 17.01.2022 08:43
Кількість переглядів: 408

До уваги платників земельного податку та орендної плати за земельні ділянки державної та комунальної власності!
За інформацією Держгеокадастру, значення коефіцієнта індексації нормативної грошової оцінки земель і земельних ділянок за 2021 рік становить:
•    1,0 - для сільськогосподарських угідь (рілля, багаторічні насадження, сіножаті, пасовища та перелоги);
•    1,1 - для земель населених пунктів та інших земель несільськогосподарського призначення.

Які зміни зазнала форма 20-ОПП та кого це стосується
Костянтинівські податківці повідомляють суб’єктів господарювання , що з 01.01.2022 змінено порядок заповнення граф 6 та 7 розділу 3 повідомлення про об’єкти оподаткування або об’єкти, пов’язані з оподаткуванням або через які провадиться діяльність (форма  № 20-ОПП).
На зміну значення коду за КОАТУУ, який визначався відповідно до Класифікатора об’єктів адміністративно-територіального устрою України, тепер зазначається код КАТОТТГ згідно з Класифікатором адміністративно-територіальних одиниць та територій територіальних громад, що розміщений на офіційному вебсайті Міністерства розвитку громад та територій України. 
Зазначені зміни не потребують від суб’єктів господарювання подання повідомлення №20-ОПП із позначкою «зміни» у разі, якщо зміни відомостей про об’єкти оподаткування, які вже перебувають на податковому обліку, стосуються лише зміни значення коду КОАТУУ на код КАТОТГГ.
Якщо ж повідомлення №20-ОПП подається суб’єктом господарювання для взяття на облік нового об’єкта оподаткування, у повідомленні № 20-ОППзазначається код КАТОТГГ для території територіальної громади, де знаходиться такий об’єкт оподаткування.     

В повідомленні про прийняття працівника на роботу з’явились гіг-контракти 
Костянтинівські податківці повідомили, що Постановою КМУ від 28 грудня 2021 року № 1392 оновлено порядок повідомлення ДПС та її територіальним органам про прийняття працівника на роботу, який затверджений постановою КМУ від 17 червня 2015 року № 413. 
Тепер у повідомленні має вказуватись інформація не тільки про прийняття працівника на роботу за трудовим договором, а й про укладення гіг-контракту.
Повідомлення про прийняття працівника на роботу/укладення гіг-контракту подається власником підприємства, установи, організації або уповноваженим ним органом (особою) чи фізичною особою (крім повідомлення про прийняття на роботу члена виконавчого органу господарського товариства, керівника підприємства, установи, організації) та/або резидентом Дія Сіті до територіальних органів Державної податкової служби за місцем обліку їх як платника єдиного внеску на загальнообов'язкове державне соціальне страхування за формою згідно з додатком до початку роботи працівника за укладеним трудовим договором та/або до початку виконання робіт (надання послуг) гіг-спеціалістом резидента Дія Сіті засобами електронного зв'язку з використанням електронного підпису відповідальних осіб, що базується на кваліфікованому сертифікаті електронного підпису, відповідно до вимог законодавства у сфері електронного документообігу.
За відсутності технічної можливості подання повідомлення про прийняття працівника на роботу/укладення гіг-контракту засобами електронного зв'язку в електронній формі таке повідомлення подається у формі документа на папері згідно з додатком разом з копією в електронній формі.
Інформація, що міститься у повідомленні про прийняття працівника на роботу/укладення гіг-контракту, вноситься до реєстру страхувальників та реєстру застрахованих осіб відповідно до Закону “Про збір та облік єдиного внеску на загальнообов'язкове державне соціальне страхування".


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій

Зареєструватись можна буде лише після того, як громада підключить на сайт систему електронної ідентифікації. Наразі очікуємо підключення до ID.gov.ua. Вибачте за тимчасові незручності

Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь