Іллінівська сільська територіальна громада
Донецька область, Краматорський район

Визначено коефіцієнт індексації нормативної грошової оцінки земель і земельних ділянок за 2021 рік

Дата: 17.01.2022 08:43
Кількість переглядів: 397

До уваги платників земельного податку та орендної плати за земельні ділянки державної та комунальної власності!
За інформацією Держгеокадастру, значення коефіцієнта індексації нормативної грошової оцінки земель і земельних ділянок за 2021 рік становить:
•    1,0 - для сільськогосподарських угідь (рілля, багаторічні насадження, сіножаті, пасовища та перелоги);
•    1,1 - для земель населених пунктів та інших земель несільськогосподарського призначення.

Які зміни зазнала форма 20-ОПП та кого це стосується
Костянтинівські податківці повідомляють суб’єктів господарювання , що з 01.01.2022 змінено порядок заповнення граф 6 та 7 розділу 3 повідомлення про об’єкти оподаткування або об’єкти, пов’язані з оподаткуванням або через які провадиться діяльність (форма  № 20-ОПП).
На зміну значення коду за КОАТУУ, який визначався відповідно до Класифікатора об’єктів адміністративно-територіального устрою України, тепер зазначається код КАТОТТГ згідно з Класифікатором адміністративно-територіальних одиниць та територій територіальних громад, що розміщений на офіційному вебсайті Міністерства розвитку громад та територій України. 
Зазначені зміни не потребують від суб’єктів господарювання подання повідомлення №20-ОПП із позначкою «зміни» у разі, якщо зміни відомостей про об’єкти оподаткування, які вже перебувають на податковому обліку, стосуються лише зміни значення коду КОАТУУ на код КАТОТГГ.
Якщо ж повідомлення №20-ОПП подається суб’єктом господарювання для взяття на облік нового об’єкта оподаткування, у повідомленні № 20-ОППзазначається код КАТОТГГ для території територіальної громади, де знаходиться такий об’єкт оподаткування.     

В повідомленні про прийняття працівника на роботу з’явились гіг-контракти 
Костянтинівські податківці повідомили, що Постановою КМУ від 28 грудня 2021 року № 1392 оновлено порядок повідомлення ДПС та її територіальним органам про прийняття працівника на роботу, який затверджений постановою КМУ від 17 червня 2015 року № 413. 
Тепер у повідомленні має вказуватись інформація не тільки про прийняття працівника на роботу за трудовим договором, а й про укладення гіг-контракту.
Повідомлення про прийняття працівника на роботу/укладення гіг-контракту подається власником підприємства, установи, організації або уповноваженим ним органом (особою) чи фізичною особою (крім повідомлення про прийняття на роботу члена виконавчого органу господарського товариства, керівника підприємства, установи, організації) та/або резидентом Дія Сіті до територіальних органів Державної податкової служби за місцем обліку їх як платника єдиного внеску на загальнообов'язкове державне соціальне страхування за формою згідно з додатком до початку роботи працівника за укладеним трудовим договором та/або до початку виконання робіт (надання послуг) гіг-спеціалістом резидента Дія Сіті засобами електронного зв'язку з використанням електронного підпису відповідальних осіб, що базується на кваліфікованому сертифікаті електронного підпису, відповідно до вимог законодавства у сфері електронного документообігу.
За відсутності технічної можливості подання повідомлення про прийняття працівника на роботу/укладення гіг-контракту засобами електронного зв'язку в електронній формі таке повідомлення подається у формі документа на папері згідно з додатком разом з копією в електронній формі.
Інформація, що міститься у повідомленні про прийняття працівника на роботу/укладення гіг-контракту, вноситься до реєстру страхувальників та реєстру застрахованих осіб відповідно до Закону “Про збір та облік єдиного внеску на загальнообов'язкове державне соціальне страхування".


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь