A A A K K K
для людей із порушенням зору
Іллінівська сільська територіальна громада
Донецька область, Краматорський район

До уваги юридичних та фізичних осіб, які застосовують пестициди і агрохімікати.

Дата: 10.02.2022 09:25
Кількість переглядів: 707

                      Кожного року для боротьби з шкідниками, хворобами та бур’янами  сільськогосподарських культур використовується значна кількість пестицидів до роботи з якими залучаються працівники без допуску ( посвідчення) на право роботи з пестицидами. Такі дії можуть привести до негативних наслідків.

                                        Управління фітосанітарної безпеки Головного управління Держпродспоживслужби в Донецькій області нагадує особам, діяльність яких пов’язана із транспортуванням, зберіганням, застосуванням пестицидів і агрохімікатів та їх торгівлею , що відповідно до статті 18 Закону України «Про захист рослин» та статті 11 Закону України «Про пестициди та агрохімікати» про необхідність одержання допуску (посвідчення) на право роботи з пестицидами і агрохімікатами.
Порядок одержання допуску (посвідчення) на право робіт , пов’язаних з транспортуванням, зберіганням, застосуванням та торгівлею пестицидами і агрохімікатами визначається Постановою КМУ від 18 вересня 1995 року №746, видається державним фітосанітарним інспектором за формою встановленого зразку.

                     Для отримання допуску (посвідчення) на право роботи з пестицидами і агрохімікатами потрібно пройти  спеціальну підготовку з питань безпечного виконання робіт з пестицидами і агрохімікатами з отриманням посвідчення  (згідно встановленого зразку), медична книжка з висновком медичної комісії про відсутність протипоказань за станом здоров’я(згідно встановленого зразку). Звернутися до Головного управління Держпродспоживслужби в Донецькій області із зверненням ( заявою) та копією медичної книжки згідно форми, що визначено Постановою КМУ № 746 .
Згідно наказу «Про внесення змін до наказу Міністерства аграрної політики та продовольства України» від 13.02.2013 року № 96 від 25.02.2021 року № 395 встановлено розмір плати за проведення навчання працівників, які безпосередньо виконують роботи пов’язані з транспортуванням, зберіганням, застосуванням та торгівлею пестицидами і агрохімікатами.

                     Крім цього, згідно ст.21 Закону України «Про захист рослин», порушення законодавства про захист рослин тягне за собою дисциплінарну, адміністративну, цивільно-правову або кримінальну відповідальність, яку несуть особи, винні у не проходженні спеціальної підготовки та неотриманні відповідного допуску та посвідчення на право проведення робіт, пов’язаних з транспортуванням, зберіганням, застосуванням та торгівлею засобів захисту рослин.
Всі роботи з пестицидами і агрохімікатами потрібно проводити дозволеними до використання препаратами згідно « Переліку (доповненню) пестицидів і агрохімікатів дозволених до використання в Україні» та суворо дотримуватись правил техніки безпеки при роботі з пестицидами та агрохімікатами з обов’язковим сповіщанням за 2-3 дні населення та власників пасік . Всі пестициди і агрохімікати повинні бути придбаними тільки у офіційних фірм постачальників, аби не допустити наявності на ринку неякісних та фальсифікованих пестицидів та уникнути наслідків їх використання.

 

   

 

                   Провідний спеціаліст відділу контролю
                   за обігом засобів захисту рослин
                   управління фітосанітарної безпеки
                  державний фітосанітарний інспектор                                                                О.А.Рубан


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь