A A A K K K
для людей із порушенням зору
Іллінівська сільська територіальна громада
Донецька область, Краматорський район

Профілактика захворювання (COVID-19)

Дата: 28.02.2023 12:44
Кількість переглядів: 108

 Для респіраторних вірусних інфекцій характерна сезонність, де особливо небезпечний період лютий-березень (мокра, холодна погода, ослаблений імунітет), у зв’язку з чим Краматорське районне управління Головного управління Держпродспоживслужби в Донецькій області інформує, що карантин, запроваджений через пандемію коронавірусу, в Україні продовжений до 30 квітня 2023 року. Відповідні зміни внесені постановою КМУ від 23.12.2022 № 1423 до постанови від 09.12.2020 р. № 1236 «Про встановлення карантину та запровадження обмежувальних протиепідемічних заходів з метою запобігання поширенню на території України гострої респіраторної хвороби COVID-19, спричиненої коронавірусом SARS-CoV-2». Зміни, що регулюють епідеміологічні обмеження через COVID-19, набули чинності 27 грудня 2022 року.
     Зокрема до 30 квітня 2023 року фізичним та юридичним особам рекомендовано дотримуватися протиепідемічних заходів, спрямованих на запобігання поширенню COVID-19. 
           Нагадаємо, що коронавірусне захворювання (COVID-19) – це інфекційна хвороба, яку спричиняє вірус SARS-CoV-2. Вперше її було виявлено у пацієнтів із важкими респіраторними захворюваннями у грудні 2019 року в місті Ухань, Китай. COVID-19 вражає в основному дихальну систему, у важких випадках викликає важку пневмонію і може призвести до смерті пацієнта.

ШЛЯХИ ПОШИРЕННЯ:
           Вірус може поширюватися через маленькі краплини рідини з рота або носа інфікованої людини під час кашлю, чхання, розмови та дихання. Розмір цих краплин коливається від більших респіраторних капель до дрібніших аерозольних часточок. Ви можете заразитися вірусом, якщо вдихнете ці краплини, перебуваючи поряд із хворим на COVID-19, або торкнетеся забрудненої поверхні, а потім – очей, носа або рота. Закриті приміщення й місця великого скупчення людей спрощують поширення цього вірусу.

СИМПТОМИ ХВОРОБИ:
          Багато людей, які заражаються, відчувають легкі симптоми і одужують, але деякі люди можуть переносити хворобу досить тяжко. Симптоми включають:
- лихоманку;
- кашель;
- утруднене дихання;
- біль у м’язах та суглобах;
- втому;
- можуть бути розлади зі сторони шлунково-кишкового тракту.

ЯК ВБЕРЕГТИСЬ ВІД COVID-19?
          Найефективнішим засобом профілактики захворювання на COVID-19 являється профілактична імунізація вакцинами, які були розроблені для подолання пандемії цієї інфекції. Вакцина – це препарат, що допомагає організму людини виробляти імунітет до захворювання, таким чином, після вакцинації людина може стикатися з вірусом і навіть не хворіти.
          Вакцинація є важливою не лише тому, що захищає вакциновану людину, але й тому, що запобігає важкому перебігу захворювання, забезпечує легкий перебіг захворювання.  
          Також для зниження ризиків захворювання мешканцям Іллінівської ОТГ необхідно дотримуватися  карантинних обмежень, а саме:
Тримати соціальну дистанцію не менше 1,5 м
Носити захисні маски
Мити руки та обробляти їх антисептичними засобами щонайменше 20-30 секунд.
Не торкатися брудними руками очей, носа та рота
У разі виявлення в себе симптомів респіраторного захворювання, необхідно звертатись до лікаря.
          Пам’ятайте, що іноді прості речі рятують життя!!!!!


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь