A A A K K K
для людей із порушенням зору
Іллінівська сільська територіальна громада
Донецька область, Краматорський район

З 1 квітня діє заборона на вилов риби!

Дата: 06.04.2023 06:18
Кількість переглядів: 80

❗ З 1 квітня на водоймах країни стартує нерестова заборона

 

З 1️⃣ квітня 2023 року на переважній більшості рибогосподарських водних об’єктів України вступає в силу щорічна нерестова заборона на вилов водних біоресурсів. Тривалість нерестової заборони відрізняється залежно від регіонів та водойм. Детальніше з термінами заборони в окремих областях можна ознайомитися у наказах територіальних управлінь Держрибагентства.

 

🎏 Нерест – один з найважливіших періодів розвитку рибних популяцій, від успішності якого залежить якість і майбутня кількість водних біоресурсів у водоймах.

 

❌ Задля забезпечення комфортних репродуктивних умов для водних мешканців на водоймах у цей час забороняється пересування всіх транспортних засобів чи моторних суден (за винятком установлених суднових ходів), за виключенням суден, які використовуються органами рибоохорони та іншими уповноваженими органами державної влади.

 

⚠️ Забороняється також здійснення промислового рибальства, підводного полювання та посилюється контроль за роботою водозабірних споруд.

 

🎣 Водночас у період нересту дозволяється вилов одній особі за добу 3 кг + 1 шт.* (*особина будь-якої маси у мінімально дозволених для добування розмірах видів водних біоресурсів) риби гачковими знаряддями добування (вилову) з кількістю гачків не більше двох на рибалку або спінінгом з однією штучною приманкою з берега на ділянках, не заборонених для здійснення любительського рибальства на період весняно-літньої заборони.

 

📄 Перелік нерестовищ (заборонених для вилову у нерест зон) опубліковано у наказах відповідних територіальних управлінь Держрибагентства.

 

☝ Звертаємо увагу, що з цього року, згідно нових Правил любительського і спортивного рибальства:

 

✅ збільшено з 1 до 2 дозволену кількість гачків при вилові водних біоресурсів з берега за межами нерестовищ у період весняно-літньої нерестової заборони;

 

✅ дозволено проведення офіційних спортивних заходів у періоди нерестових заборон з берега за межами нерестовищ.

 

‼️ Вчергове нагадуємо, що за порушення правил рибальства передбачається, як адміністративна так і кримінальна відповідальність. Тому не надто законослухняних рибалок застерігаємо від порушень, з огляду й на те, що у нерестовий період територіальними органами Держрибагентства вводиться режим посиленого рибоохоронного контролю на водоймах.

 

💬 «Потужний природний інстинкт розмноження у нерест приглушує у риб рефлекси самозбереження і робить їх легкою здобиччю для браконьєрів. Сьогодні наші рибні популяції й так відчутно страждають від наслідків збройної агресії рф. Тому закликаю усіх до відповідального ставлення до вимог нерестової заборони задля успішного відновлення рибних запасів у мирних водоймах», - наголошує т.в.о. Голови Держрибагентства Ігор Клименок - Igor Klymenok.

 

Слідкуйте за перебігом нерестової заборони, підписавшись на телеграм-канал Держрибагентства 👉 https://t.me/dargme.

Фото без описуФото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь