A A A K K K
для людей із порушенням зору
Іллінівська сільська територіальна громада
Донецька область, Краматорський район

Як вберегтись від захворювань, що передаються водним шляхом

Дата: 07.04.2023 11:16
Кількість переглядів: 88

        Краматорське районне управління Головного управління Держпродспоживслужби в Донецькій області попереджає, що через підтоплення помешкань, сільськогосподарських угідь, джерел водопостачання та криниць виникає ризик розповсюдження гострих кишкових захворювань. Як запобігти небезпеці:

- Заборонено вживати продукти, які були підтоплені водою. Позбавтеся від них та від консервації, що отримала пошкодження.

- Для харчування використовуйте лише продукти гарантованої якості. При приготуванні їжі обов’язково застосовуйте термообробку (варіння, смаження, запікання). Овочі та фрукти ретельно мийте кип’яченою водою (бажано щіткою та господарським милом), потім обдавайте окропом. Слід вживати тільки свіжоприготовлену їжу.

- Перед їжею обов’язково ретельно мийте руки з милом. Також їх можна обробляти антисептиками або протирати зволоженими дезінфікуючими серветками.

- Ні в якому разі не пийте воду з відкритих водойм та криниць, адже внаслідок підтоплення в них могли потрапити небезпечні для здоров’я і життя збудники інфекційних хвороб та хімічні речовини.

- За відсутності якісної очищеної води можна пити або використовувати для господарських потреб тільки добре прокип’ячену воду.

- Не використовуйте одяг, що був забруднений при підтопленні, без попередньої дезінфекції.

- Дезінфекції підлягає усе майно, що було затоплене. Просушіть будинок, проведіть ретельне очищення та дезінфекцію забрудненого посуду і домашніх речей та прилеглої до будинку території власними силами або за допомогою установ, що надають відповідні послуги.

- У разі підозри на захворювання (підвищення температури тіла, лихоманка, запаморочення, головний біль, болі у животі, нудота, блювота, пронос, нежить, кашель, пожовтіння шкіри, склер очей, висипи на тілі, поява гнійників і т. д.) терміново зверніться за медичною допомогою.

Не займайтесь самолікуванням! Бережіть своє життя та здоров’я!


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь