A A A K K K
для людей із порушенням зору
Іллінівська сільська територіальна громада
Донецька область, Краматорський район

ДО УВАГИ СУБ’ЄКТІВ ГОСПОДАРЮВАННЯ, ЯКІ ПРОВОДЯТЬ ДІЯЛЬНІСТЬ З ОБІГУ ХАРЧОВИХ ПРОДУКТІВ!

Дата: 14.06.2023 14:21
Кількість переглядів: 42

У зв’язку з техногенною катастрофою, пов’язаною із підривом дамби Каховської гідроелектростанції, що призвело до значної загибелі водних біоресурсів, з метою недопущення виникнення негативних наслідків на здоров’я людей та довкілля Краматорське районне  управління Головного управління Держпродспоживслужби в Донецькій області (далі – Краматорське районне управління)  інформує про необхідність посилити заходи контролю за обігом риби та продуктів з неї.
Відповідно до ст. 22 Закону України  «Про основні принципи та вимоги до безпечності та якості харчових продуктів» № 771/97-ВР від 23.12.1997 року (зі змінами), для забезпечення простежуваності харчових продуктів, оператори ринку повинні приймати рибу та рибопродукти тільки з супровідними документами для здійснення ідентифікації та відстеження продукту. 

Харчові продукти повинні бути належним чином марковані або згідно з документацією, супроводжуватися інформацією відповідно до вимог законодавства. А саме:


- «назва та інші відомості, що дають змогу ідентифікувати харчовий продукт»;
- обсяг (об’єм) або кількість (вага) харчового продукту;
-найменування та місцезнаходження оператора ринку, який постачає харчовий продукт та найменування, місцезнаходження оператора ринку, до якого постачається харчовий продукт;
-дата відправлення партії (лота) харчового продукту або партії вантажної;   

Зазначена інформація зберігається оператором ринку до закінчення граничного терміну споживання харчового продукту або закінчення мінімального терміну придатності харчового продукту.    

У разі відсутності супровідних документів, що підтверджують безпечність продукту, такий харчовий продукт вважається небезпечним. Несе загрозу та може спричинити шкідливий вплив для здоров'я людини.
Відповідно до п.7 ч.2 та ч.3 Закону України «Про основні принципи та вимоги до безпечності та якості харчових продуктів»:
        - «оператори ринку зобов’язані вилучати та/або відкликати у встановлених законом випадках харчові продукти, які перебувають в обігу, якщо встановлено, що ці продукти можуть спричинити шкідливий вплив для здоров'я людини».
  Операторам ринку, які здійснюють обіг небезпечної продукції, слід негайно вжити заходів з її відкликання і вилучення.

          
Краматорське районне управління
ГУ Держпродспоживслужби
в Донецькій області

Фото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь