A A A K K K
для людей із порушенням зору
Іллінівська сільська територіальна громада
Донецька область, Краматорський район

Наша мета – повернення людей додому, збереження їхнього зв’язку з Україною – Президент

Дата: 02.08.2023 21:51
Кількість переглядів: 49

 

Наша мета – повернення людей додому, збереження їхнього зв’язку з Україною – Президент

Одне з обов’язкових завдань українських дипломатів у всьому світі – це захист українців. Посольства України мають бути помічниками для наших людей і якщо потрібно – рятівниками. Про це заявив Президент Володимир Зеленський під час екстреної наради з керівниками іноземних дипломатичних установ України, яка відбулася в Закарпатській області.

Президент наголосив: усе, що робить держава, спрямоване на захист нашого народу як всередині України, так і за її межами, у різних країнах світу. За його словами, наша держава вдячна всім країнам, які прихистили українців після початку повномасштабного вторгнення Росії.

«Але мета України – повернення людей додому, збереження їхнього зв’язку з Україною, зв’язку з українською культурою, зв’язку з нашим суспільством. Українська книжка, український інформаційний простір, українська освіта мають бути доступними для наших людей, хоч би де вони зараз тимчасово були. І це, я вважаю, також і ваша особиста відповідальність», – зазначив Глава держави, звертаючись до українських дипломатів.

За його словами, потрібні рішення, які спонукали б українців до повернення додому, а не до повної інтеграції в інших країнах.

«Ми потребуємо нової політики щодо діаспор і роботи з представниками всіх поколінь української еміграції. Посольства можуть стати й авторами та провідниками такої нової політики», – переконаний Президент.

Нагадаємо, Володимир Зеленський на Закарпатті провів екстрену нараду з керівниками дипломатичних установ України в іноземних державах, під час якої назвав п’ять основних зовнішньополітичних орієнтирів на наступний політичний сезон.

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь