Іллінівська сільська територіальна громада
Донецька область, Краматорський район

Якщо Вам 45+ років скористайтесь нагодою, щоб отримати ваучер на навчання!

Дата: 15.08.2023 10:20
Кількість переглядів: 121

Фото без опису

Ваучери на навчання - це одна із дієвих послуг державної служби зайнятості щодо сприяння підвищенню конкурентоспроможності громадян на ринку праці.

Отримати ваучер на навчання можуть:

  • особи віком старше 45 років, страховий стаж яких становить не менше 15 років;
  • особи, звільнені з військової служби, державної служби у зв’язку зі скороченням чисельності штату або за станом здоров’я до досягнення ними пенсійного віку, за наявності вислуги не менше 10 років, які не набули права на пенсію;
  • особи, звільнені з військової служби після участі у проведенні АТО, відсічі і стримування збройної агресії РФ до досягнення ними пенсійного віку та за умови звернення протягом трьох років з дня звільнення;
  • особи, стосовно яких встановлено факт позбавлення особистої свободи внаслідок збройної агресії проти України, після їх звільнення.
  • Внутрішньо переміщені особи працездатного віку за відсутності відповідної роботи.

За допомогою "Ваучера на навчання" можна здобути нову професію чи спеціальність, підвищити кваліфікацію у закладах освіти чи у роботодавця.

Держава пропонує освоїти понад сотню професій та спеціальностей, з-поміж них є такі поширені, як муляр, токар, агроном, а також фахівці медичної психології, ІТ, економічні дисципліни тощо.

З повним переліком професій та спеціальностей можна ознайомитись за посиланням  https://zakon.rada.gov.ua/laws/show/z0793-23#n15 .

Громадяни самостійно обирають професію або спеціальність, заклад освіти у межах України та форму навчання: очну, заочну чи дистанційну. Усі бажаючі повинні мати професійно-технічну, фахову передвищу чи вищу освіту і не бути зареєстрованими в службі зайнятості як безробітні.

Ваучер видається на суму майже 27 тисяч гривень, якщо ж оплата за повний курс  навчання перевищує цю суму, то зацікавленний роботодавець або фізична особа доплачує різницю самостійно.

Додаткову інформацію щодо програми «Ваучер на навчання» можна отримати на сайті Державного центру зайнятості або звернувшись до Call-центру Донецького обласного центру зайнятості безкоштовно за номером телефону 0 800 33 61 67.
 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь