Іллінівська сільська територіальна громада
Донецька область, Краматорський район

Крок за кроком наближаємося до того, щоб шведські літаки «Гріпен» з’явилися в нашому небі – звернення Президента України

Дата: 20.08.2023 06:00
Кількість переглядів: 108

Фото без опису

 

Дорогі українці, українки!

Сьогодні весь день працюємо у Швеції, зараз завершуємо день у Стокгольмі. Зброя для наших воїнів – це головне. Є результати, і це дуже потрібні результати.

Броньована техніка – СV90, класні машини. Саме те, що потрібно на фронті. Не лише постачання від партнерів – хоча і його прискорюємо, – але й виробництво в Україні. Наше виробництво. Нове виробництво. Є домовленість зі Швецією про виготовлення СV90 в нашій державі. Все потужне, що служить нам зараз, ми маємо локалізувати та виробляти. Так і зробимо.

Друге – це «арчери» для наших артилеристів. Уже триває навчання наших хлопців у Швеції. Потужна система, потрібна система. Працюємо, щоб їх було більше в Україні.

Третє – сучасна авіація. Дуже-дуже стараємося збільшити можливості військової авіації. Це одне із найскладніших завдань, але я впевнений: ми його виконаємо. Зараз маємо проривний результат щодо «гріпенів» – класних, сучасних шведських бойових літаків. Наші воїни вже починають тестувати їх. І ми крок за кроком, перемовини за перемовинами наближаємося до того, щоб «гріпени» з’явились у нашому небі. Сьогодні говорив, зокрема, про це із паном Премʼєр-міністром Швеції, із представниками шведських парламентських партій. Дякую за розуміння наших потреб! Працюємо над початком етапу з тренуванням наших хлопців на «гріпенах». Деталі ми обговоримо.

Була сьогодні хороша й змістовна аудієнція в Короля Швеції Карла XVI Густава та Королеви Сільвії – був у них разом з Оленою. Вдячний за підтримку України й наших людей, вдячний за розуміння того, через що доводиться проходити українцям зараз.

Сьогодні різні лідери, представники держав, міжнародних організацій засудили черговий надзвичайно підлий російський удар по Україні, по нашому Чернігову. Я вдячний кожному й кожній у світі, хто сьогодні висловив співчуття Україні, нашому народу.

На жаль, семеро людей загинули в Чернігові від російської ракети, серед них дівчинка, її звали Софія, шість років їй було... Мої співчуття рідним! Поранених і травмованих – 144, і серед них 15 дітей. Ракета просто по центру міста. І це – у свято Преображення Господнього, православне свято.

Рятувальну операцію проводили загалом 140 людей. Медики, «екстренка», військові, місцева влада – всі допомагали. Дякую кожному й кожній, хто рятував життя дітям, дорослим – усім.

І особливо відзначу фельдшерів «екстренки» Людмилу Копиш та Вячеслава Прохоренка, працівників ДСНС Сергія Костенка, Владислава Соколенка, Юрія Овруцького, Валерія Моргацького, Олексія Марченка та Віктора Довженка, а також поліцейських Андрій Вовка та Андрій Зеляка. Вдячний усім вам!

Я впевнений: наші воїни дадуть відповідь Росії на цей теракт. Відчутну відповідь.

Слава всім, хто захищає нашу державу й наших людей!

Слава Україні!

 

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій

Зареєструватись можна буде лише після того, як громада підключить на сайт систему електронної ідентифікації. Наразі очікуємо підключення до ID.gov.ua. Вибачте за тимчасові незручності

Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь