Іллінівська сільська територіальна громада
Донецька область, Краматорський район

В Україні змінять штрафах для ФОП та скасують відповідальності для тих, хто перебуває в складних умовах

Дата: 01.10.2023 08:02
Кількість переглядів: 122

Фото без опису

    З 1 жовтня в Україні запроваджуються зміни щодо розмірів штрафів для деяких категорій фізичних осіб-підприємців (ФОП), які продають товари і послуги без реєстратора розрахункових операцій (РРО). Водночас скасовується відповідальність для ФОП, які перебувають у зоні тимчасової окупації або на території, де тривають активні або можливі бойові дії. Про це повідомляє Урядовий портал України.

     Згідно з новими правилами, розмір штрафних санкцій для ФОП, які є платниками єдиного податку, і порушують вимоги щодо використання РРО, зменшується з раніше встановлених 100–150% вартості проданих товарів, робіт або послуг до 25–50% вартості. Однак ці зміни не поширюються на ФОП, які торгують підакцизними товарів, технічно складними побутовими товарів, лікарськими засобами, виробами медичного призначення, ювелірними та побутовими виробами з дорогоцінних металів та іншими видами продукції.

   Зазначено, що ФОП, які порушують порядок здійснення розрахункових операцій при продажу підакцизних товарів, несуть відповідальність відповідно до законодавства, навіть якщо вони перебувають в зоні тимчасової окупації або в областях, де тривають бойові дії.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій

Зареєструватись можна буде лише після того, як громада підключить на сайт систему електронної ідентифікації. Наразі очікуємо підключення до ID.gov.ua. Вибачте за тимчасові незручності

Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь