Іллінівська сільська територіальна громада
Донецька область, Краматорський район

Саме завдяки нашим воїнам світ продовжує вірити в Україну – звернення Президента Володимира Зеленського

Дата: 28.01.2024 21:34
Кількість переглядів: 74

 

Саме завдяки нашим воїнам світ продовжує вірити в Україну – звернення Президента Володимира Зеленського

 

Бажаю здоровя, шановні українці, українки!

Кілька речей за цей день варто сказати.

Перше – вдячність усім нашим воїнам. Кожному й кожній, хто зараз на позиціях, хто у бою, на бойових постах, на бойових завданнях – на всій лінії фронту, від Купʼянська до Кринок. Усім, хто відновлюється після поранень. І хто тренується, щоб приєднатись до Сил оборони та безпеки України. Особливо сьогодні я хочу відзначити наших прикордонників – воїнів підрозділів Прикордонної служби України, які не лише захищають наш державний кордон, але й нарівні з усіма воюють на різних напрямках фронту. Бригада «Сталевий кордон» – міцні воїни, захист Харківщини, Купʼянський напрямок – я дуже вдячний усім вам.

І окремо відзначу результативність солдатів Артема Цаплюка та Ігоря Каменецького, молодших сержантів Юрія Попіша та Ярослава Шолома, підполковника Валерія Гаврилюка. Дякую вам, хлопці, за вмілі дії! Воїни Луганського прикордонного загону – бригада «Помста» – сильні воїни, знову на передовій, Лиманський та Бахмутський напрямки. Особливо я вдячний за сміливість солдату Євгену Сердюку та за особисту ефективність – старшому сержанту Кирилу Чумаченку. Іще Марʼїнський напрямок – Прикордонна комендатура швидкого реагування Житомирського загону: дякую всім вам, наші воїни, за влучність та знищення російської техніки. А особливо я відзначу молодшого сержанта Павла Шевчука та сержанта Радіона Блашка – просто молодці, хлопці! Кожен особистий результат на цій війні – це результат усієї України. Бо саме з особистих результатів складається стійкість нашої держави, наші спільні державні можливості й успіхи української оборони.

Безумовно заслуговують на особливу вдячність також і воїни 95-ї окремої десантно-штурмової бригади наших Збройних Сил України. Усім вам, хто незмінно сміливо захищає державу, Україна є вдячною. Особливо варто відзначити за бойові операції старшого солдата Євгенія Кучменка та солдатів Миколу Мантулу та Віталія Курдіна. Дякую вам, хлопці, за вашу хоробрість і за вміння дійсно дбати про побратимів! 68-я окрема єгерська бригада – солдати Анатолій Власюк та Микола Чубик – дякую вам та всім вашим побратимам за самовідданість, за вміння стати взірцевими для інших. І ще варто відзначити 100-у окрему бригаду ТрО і, зокрема, старшого солдата Миколу Панасенка та штаб-сержанта Олександра Березного. Хлопці, які настільки хоробрі, які настільки свідомі, настільки самовіддані, що саме завдяки саме таким нашим воїнам світ – попри все – продовжує вірити в Україну, у нашу можливість пройти цю війну так, як саме Україні потрібно.

На новий тиждень уже є графік міжнародної комунікації, який посилить нашу державу. І те, що стосується позицій у Європі – у відносинах з Євросоюзом, і з нашими сусідами в Євросоюзі, і те, що стосується міжнародних інституцій – тих, які повинні захищати міжнародне право, і, звичайно, готуємо нові оборонні пакети для наших воїнів. За підсумками й нового тижня ми зможемо сказати, що Україна стала сильнішою. Це важливо – щоб кожен тиждень додавав нашим двостороннім відносинам з партнерами більше чітких домовленостей, а оборонним коаліціям – більше стійкості в постачанні зброї, снарядів, техніки. Я дякую всім у світі, хто допомагає саме так – щоб домовленості працювали, а стійкість наших воїнів базувалась на стійкості наших партнерів.

Слава кожному й кожній, хто воює та працює заради України!

Слава Україні!

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій

Зареєструватись можна буде лише після того, як громада підключить на сайт систему електронної ідентифікації. Наразі очікуємо підключення до ID.gov.ua. Вибачте за тимчасові незручності

Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь