Іллінівська сільська територіальна громада
Донецька область, Краматорський район

День Героїв Небесної Сотні

Дата: 20.02.2024 10:36
Кількість переглядів: 52

Фото без опису

Сьогодні, 20 лютого, десята річниця вшанування пам’яті Героїв Небесної Сотні.

У День Героїв Небесної Сотні ми пишаємося віддіністі загиблих за ідеали демократії, права та свободи людини, за європейське майбутнє України.

Події 20 лютого 2014 року стали кульмінацією Революції Гідності – масового громадянського протесту, який тривав 94 дні, – з 21 листопада 2013 року до 22 лютого 2014 року. Цього дня під час намагань влади розігнати протестувальників в середмісті столиці України загинула найбільша кількість осіб – 48. Їх разом з іншими 54 загиблими та смертельно пораненими учасниками мирних протестів упродовж зими 2013–2014 років і п’ятьма активістами Майдану, які загинули навесні 2014 року, відстоюючи демократичні цінності та територіальну цілісність України, назвали Героями Небесної Сотні. Загалом до Небесної Сотні увійшли 107 загиблих.

До Героїв Небесної Сотні належать люди різних національностей, віросповідання, освіти, віку. Серед них громадяни України, Білорусі та Грузії. Наймолодшому з Героїв, Назарію Войтовичу, було 17 років, найстаршому, Іванові Наконечному, – 82 роки. Зі 107 Героїв Небесної Сотні – три жінки: Антоніна Дворянець, Ольга Бура та Людмила Шеремет. Пам’ять про подвиг Небесної Сотні вшановується під гаслом «Вдячні за свободу!».

День Героїв Небесної Сотні – це день жалоби, скорботи та пім'яті!

Смерть Героїв Небесної Сотні змінила суспільну свідомість українців, актуалізувавши значущість таких цінностей, як право на самовизначення, гідність, свободу, суверенність держави, демократію, європейський вибір. Пам’ять про Героїв Небесної Сотні не вмирає. Вона живе в серцях усіх українців, сприяючи громадській активності, консолідації суспільства та формуючи усвідомлення відповідальності кожного за майбутнє України.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь