A A A K K K
для людей із порушенням зору
Іллінівська сільська територіальна громада
Донецька область, Краматорський район

Про встановлення нормативів централізованого питного водопостачання в поливний період для задоволення господарських потреб

Дата: 12.03.2024 08:31
Кількість переглядів: 40

На виконання розпорядження начальника Іллінівської сільської військової адміністрації Володимира МАРИНИЧА від 22.02.2024 року №39 « Про встановлення нормативів централізованого питного водопостачання в поливний період для задоволення господарських потреб».

1. Визначити термін поливного періоду з 15 травня по 31 серпня поточного року з урахуванням погодних умов.

2. Встановити нормативи централізованого питного водопостачання для задоволення господарських потреб споживачів питної води, на полив присадибних ділянок, у кількості 7 (семи) літрів на квадратний метр на добу.

3. Встановити, що використання мешканцями будинків садибного типу питної води здійснюється згідно угод, укладених між споживачами та виконавцем послуг водопостачання (Костянтинівським виробничим управлінням водопровідно-каналізаційного господарства КП «Компанія «Вода Донбасу») за показниками перевірених та опломбованих засобів обліку води або, у разі відсутності приладу обліку, норм витрат води.

4. Встановити, що користування питною водою підприємствами, установами та організаціями, в тому числі для полива зелених насаджень та для промивки автотранспорту здійснюється згідно угод, укладених між споживачем та виконавцем послуг водопостачання (Костянтинівським виробничим управлянням водопровідно-каналізаційного господарства КП «Компанія «Вода Донбасу») за показниками опломбованих засобів обліку води, встановлених споживачами на трубопроводах у містах підключення до міських водопровідних мереж або безпосередньо на поливомиючих машинах.

5. Заборонити встановлення тимчасових водопровідних мереж для поливання території домоволодінь, що є приватною власністю громадян, згідно з пункту 9.5 «Правил користування системами централізованого водопостачання та водовідведення в населених пунктах України». У разі здійснення поливання території домоволодінь за допомогою тимчасових трубопроводів або шлангів без встановлення засобу обліку розрахунок витрат води здійснювати за пропускною здатністю труби (вводу) при швидкості руху в ній 2 м/сек та дією повним перерізом протягом 24 годин на добу за весь термін виявленого порушення.

Якщо термін здійснення поливання території домоволодіння за допомогою тимчасових трубопроводів або шлангів не встановлено, за розрахунковий термін поливання приймається один місяць.

6. Рекомендувати надавачу послуг водопостачання (Костянтинівському виробничому управлінню водопровідно-каналізаційного господарства КП «Компанія «Вода Донбасу» надавати споживачам до оплати на полив присадибних ділянок кількість води, розраховану за показниками приладів обліку води або за діючими нормами витрати води (пункти 3-5 даного розпорядження).

7. Заборонити самовільне (бездоговірне) приєднання споживачів до водопровідних мереж (включаючи приєднання до будинкових вводів, внутрішньо будинкових мереж або мереж споживача).

8. У разі самовільного (бездоговірного) приєднання споживача до мереж водопостачання, підключення споживача до водопровідної мережі на ділянці водопроводу до приладу обліку (при наявності вузла обліку води), порушення цілісності пломб Держспоживстандарту та (або) виробника чи виконавця послуг, розрахунок витрат води здійснювати за пропускною здатністю труби (вводу) при швидкості руху в ній 2 м/сек та дією повним перерізом протягом 24 годин на добу за весь термін виявленого порушення.

9. Розрахунковий період при безобліковому водокористування встановлюється з дня початку такого користування. Якщо термін початку без облікового водокористування виявити неможливо, розрахунковий період становить один місяць.

АДМІНІСТРАЦІЯ


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь