Іллінівська сільська територіальна громада
Донецька область, Краматорський район

Безбар’єрний простір – вимоги сьогодення!

Дата: 30.05.2024 16:34
Кількість переглядів: 74

Фото без опису

У рамках реалізації Національної стратегії із створення безбар'єрного простору та з нагоди нових викликів «Безбар'єрність ‒ це коли зручно всім без винятку» 30 травня за ініціативою Костянтинівського міського центру зайнятості відбувся круглий стіл за участю соціальних партнерів, Громадської організації «Український інститут антикризового менеджменту» та навчальних закладів.
Відкриваючи захід директор Костянтинівського МЦЗ Світлана Марицька відмітила, що однією з найважливіших складових створення безбар’єрного середовища в Україні є економічна та соціальна рівність її громадян. Усі українці повинні мати рівні умови та можливості для побудови кар’єри, професійного навчання, самозайнятості, ведення бізнесу тощо.  
До діалогу приєдналися головний спеціаліст відділу організаційно-інформаційної роботи Головного управління ПФУ в Донецькій області Ірина Арап, яка розповіла про вебпортал електронних послуг ПФУ (https://portal.pfu.gov.ua/), який є безбар’єрним середовищем для надання соціальних та пенсійних послуг для всіх категорій громадян. «Вебпортал ПФУ – це зручний сервіс, з допомогою якого (без відвідування Фонду) можна отримати практично всі послуги, що надаються фахівцями у сервісних центрах», - відмітила фахівчиня Фонду.
Головний спеціаліст відділу соціального обслуговування та ветеранської підтримки Оксана Славуцька надала інформацію про послуги, які можуть отримати особи пільгової категорії громадян та розповіла про електронний кабінет із забезпечення осіб пільгової категорії допоміжними засобами реабілітації.  
Голова правління Громадської організації «Український інститут антикризового менеджменту» Лілія Мірошниченко розповіла про роботу організації, яка направлена насамперед на доступність правової допомоги, гарантованою державою, та на популяризацію доступних онлайн – сервісів відповідних служб. Вона відмітила, що однією з сторін розвитку безбар’єрності – є робота, яка направлена на підвищення правової обізнаності мешканців громади щодо доступних сервісів та ресурсів. І саме розвиток партнерських відносин між громадськістю та владою допомагає бачити проблеми та швидко реагувати на їх вирішення.  
Директор Відокремленого структурного підрозділу «Донбаський аграрний фаховий коледж східноукраїнського національного університету імені Володимира Даля» Олена Воронцова розповіла про комплексний підхід до подолання бар’єрів: від поширення інклюзивних практик і впровадження доступності до піклування про психічне здоров’я, яке є основою добробуту кожної людини. Вона звернула увагу учасників про необхідність створювати середовище, у якому буде комфортно всім.
У свою чергу, фахівчині Костянтинівського міського центру зайнятості розповіли про послуги та електронні сервіси Державної служби зайнятості. Ознайомили з інформаційним бюлетенем «Отримуй послуги якісно, зручно та без бар’єрів!». Зосередили увагу на впровадженні в роботу чат-боту у Telegram «Єдине вікно: помічник ВПО» (https://t.me/VpoHelper_bot), за допомогою якого людина має можливість отримати інформацію про послуги, спрямовані на працевлаштування, соціальний захист, освіту, отримання житла, медичне обслуговування та інші. Також, присутні дізналися про діючи активні програмами зайнятості, які покликані допомогти у вирішенні питань працевлаштування громадян соціально вразливих категорій населення, в тому числі ВПО, УБД та людей з інвалідністю.  
Протягом усієї зустрічі всі учасники брали участь в дискусії щодо прослуханої інформації, ділилися своїми думками.  
На завершенні круглого столу обговорено план дій подальшої співпраці, окреслено основні орієнтири роботи в напрямку соціального захисту вразливих категорій населення, реалізацію Національної стратегії із створення безбар`єрного простору і нових викликів «Безбар`єрність-це коли зручно всім без винятку».
Ø За додатковою інформацією можна звертатися до Костянтинівського МЦЗ за телефонами: 0990284644, 0951211834 або до консультаційних центрів за адресами: м. Костянтинівка, пл. Перемоги, 8 з понеділка по п’ятницю, з 10.00 до 14.00; Іллінівська сільська рада, вул. Адміністративна, 42, щочетверга з 10.00 до 14.00.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій

Зареєструватись можна буде лише після того, як громада підключить на сайт систему електронної ідентифікації. Наразі очікуємо підключення до ID.gov.ua. Вибачте за тимчасові незручності

Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь