Іллінівська сільська територіальна громада
Донецька область, Краматорський район

Готуємо рішення, які зроблять більш надійним проходження опалювального сезону – звернення Президента України

Дата: 19.06.2024 20:59
Кількість переглядів: 50

 

Світлина Президента України Володимира Зеленського в приміщенні Офісу Президента

Дорогі українці, українки!

Сьогодні є ще два приєднання до комюніке Саміту миру. Збільшилося представництво Американського континенту, зокрема Латинської Америки. Вже офіційно – Організація американських держав, що об’єднує країни обох Америк, Північної та Південної. А також острівна держава Антигуа і Барбуда. Увесь світ ми сприймаємо як рівних, і в цьому – наша ідеологічна відмінність від Росії у міжнародних відносинах. Ми поважаємо кожну націю та розраховуємо на кожен голос у співпраці між народами. Саме так побудований Статут ООН – щоб усі держави мали значення. Путін же хоче, щоб значення мав тільки він або ще той, кого він сам визначить. Це у Росії типово колоніальний погляд на світ, який ми разом з усіма партнерами маємо зламати. І формат Саміту миру, формат нашого комюніке, формат подальшої підготовчої роботи до другого Саміту забезпечить саме справедливе ставлення до кожної нації, до кожної держави і, звичайно, до України. Я дякую всім, хто допомагає. Наша команда працює над тим, щоб було ще більше приєднань і щоб ми отримали максимально активну роботу груп щодо пунктів Формули миру. І серед перших таких груп плануємо запустити групу щодо енергетики – ми маємо повернути реальну енергетичну безпеку в усіх її аспектах та подолати російське ставлення до енергії, до енергоресурсів як до зброї. Це стосується також і захисту від російського енерготерору. Світ і в цьому здатен допомогти. Вже на липень ми готуємо перші кроки саме в цьому напрямі.

Також сьогодні провів нараду з урядовцями, із командою Офісу та секретарем РНБО щодо ситуації з енергетикою зараз. Ми готуємо рішення, які зроблять більш надійним проходження опалювального сезону та дадуть людям більше можливостей пройти і зараз цей надзвичайно складний період з погляду енергетики, дефіцитів і відключень. Я доручив представити всі деталі того, що держава може зробити, і деталі того, на які конкретні напрями щодо енергетики треба й надалі мобілізовувати партнерів.

Сьогодні ж зустрівся з маршалком польського Сейму, і однією з ключових тем нашої розмови був якраз захист України – наших людей, нашої енергетики від російських терористичних ударів. Ми обговорили ключові потреби – те, що необхідно вже зараз і чим Польща може допомогти. Обговорили, звичайно, й увесь двосторонній порядок денний наших країн, а також дипломатичні заходи, які нас усіх у регіоні можуть посилити. Дякую Польщі за вибір бути з Україною в цей час війни.

І наші воїни. Дякую кожному й кожній, хто зараз у бою, на бойових постах, на бойових завданнях. Усі елементи наших Сил оборони та безпеки.

Сьогодні особливо відзначу воїнів Національної гвардії України, які захищають нашу державу на Харківському напрямку. 2-й штурмовий загін Центру спецпризначення Нацгвардії «Омега» – дякую вам, воїни! 3-тя бригада оперативного призначення Нацгвардії «Спартан», а особливо солдат Богдан Лівак та молодший сержант Богдан Сидор. Дякую! 13-та бригада Нацгвардії «Хартія» – старший солдат Руслан Федчун. Дякую! Наші прикордонники, бригада «Гарт», – сержант Віталій Лисий. Чопський та Львівський прикордонні загони – старший солдат Богдан Магоцький та старший сержант Денис Лангазов. Бригада «Помста», підрозділи якої воюють на Лиманському, Сіверському та Бахмутському напрямках, – солдат Андрій Кирильчук і головний сержант Владислав Мисько. Дякую вам, хлопці, та всім вашим побратимам!

Сьогодні ж я підписав два укази про відзначення державними нагородами наших воїнів саме з підрозділів Нацгвардії України та Державної прикордонної служби, працівників Національної поліції та ДСНС України. 445 державних нагород. Із них 175 посмертно. Україна завжди пам’ятатиме своїх героїв і буде вдячною кожному й кожній, хто відстояв нашу державність, нашу незалежність. Україна має перемогти!

Слава Україні!

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій

Зареєструватись можна буде лише після того, як громада підключить на сайт систему електронної ідентифікації. Наразі очікуємо підключення до ID.gov.ua. Вибачте за тимчасові незручності

Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь