Іллінівська сільська територіальна громада
Донецька область, Краматорський район

ЩО ПОТРІБНО ЗНАТИ ВЕТЕРНАМ ТА ЇХ СІМ’ЯМ ПРО ПСИХОЛОГІЧНУ ДОПОМОГУ

Дата: 21.08.2024 10:28
Кількість переглядів: 28

Фото без опису

 

Збереження ментального здоров’я ветеранів та членів їх сімей – важливе і невідкладне завдання органів державної влади різного рівня, особливо територіальних громад. Адже, саме сюди повертаються ветерани і тут проживають їх родини, тому саме у громадах зараз створюються усі необхідні умови для надання якісної психологічної підтримки кожному.

            Перший рівень психологічної допомоги надається за місцем проживання/реєстрації ветеранів війни та членів їх сімей і включає соціально-психологічну підтримку та надання соціальних послуг, зокрема соціального супроводу, соціальної адаптації, консультування.

Другий рівень включає психологічну допомогу, третій – комплексну медико-психологічну допомогу. Надавачі психологічних послуг другого та третього рівня в обов’язковому порядку мають бути внесені до Реєстру суб’єктів надання послуг із психологічної допомоги для ветеранів і членів їх сімей.

Рівень, на якому має бути надана послуга із психологічної допомоги, визначається за результатами психологічної діагностики з урахуванням життєвих обставин отримувача послуг, стану його здоров’я, психічного стану.

Робота фахівців спрямована на відновлення відчуття безпеки, стабілізацію, побудову корисних стратегій подолання, опрацювання та осмислення психотравматичного досвіду, зменшення інтенсивності емоційного переживання, сприяння посткризовому зростанню.

При цьому, сама психологічна допомога доступна у різних формах та форматах – індивідуальне, сімейне, групове консультування; особисто та дистанційно.

Для того, щоб психологічна підтримка стала для людей ще більш доступнішою і простішою, за сприяння Мінветеранів в Україні впроваджено онлайн проект «MARTA» - інформаційну систему визначення та аналізу станів психічного здоров’я, надання інформаційних і оперативних довідок користувачеві, доступну і безкоштовну психологічну підтримку для ветеранів війни  та членів їх сімей.

Завдяки MARTA користувачі мають можливість анонімно та самостійно провести перевірку свого психічного здоров’я і отримати рекомендацію з його поліпшення. За допомогою системи можна ознайомитися з психоедукаційними матеріалами та, за потреби, звернутися на «гарячу лінію». При цьому, MARTA стане надійним помічником не тільки ветеранам і членам їх сімей, а й іншим категоріям населення, що проживають на території громади.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій

Зареєструватись можна буде лише після того, як громада підключить на сайт систему електронної ідентифікації. Наразі очікуємо підключення до ID.gov.ua. Вибачте за тимчасові незручності

Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь