Іллінівська сільська територіальна громада
Донецька область, Краматорський район

За якими кодами бюджетної класифікації сплачуються штрафні санкції та пеня по податкам?

Дата: 22.10.2024 13:20
Кількість переглядів: 12

Фото без опису

              Шановні платники! Головне управління ДПС у Донецькій області нагадує, що відповідно до п.9.3 та п.10.5 Податкового кодексу України (далі – ПКУ) зарахування загальнодержавних податків та зборів до державного та місцевого бюджетів здійснюється відповідно до Бюджетного кодексу України.

Контролюючі органи, визначені пп. 41.1.1 ПКУ, мають право, зокрема, стягувати до бюджетів та державних цільових фондів суми грошових зобов’язань та / або податкового боргу у випадках, порядку та розмірі, встановлених ПКУ та іншими законами України (п.п.20.1.19 ПКУ).

Пунктом 131.3 ПКУ визначено, що суми пені зараховуються до бюджетів, до яких згідно із законом зараховуються відповідні податки.

Згідно п.113.7 ПКУ у разі застосування контролюючими органами до платника податків штрафних (фінансових) санкцій (штрафів) за порушення законів з питань оподаткування та іншого законодавства, контроль за дотриманням якого покладено на контролюючі органи, такому платнику податків надсилаються (вручаються) податкові повідомлення – рішення.

Податкове повідомлення – рішення надсилається (вручається) за кожним окремим податком, збором та/ або разом із штрафними санкціями, передбаченими ПКУ.

Встановлені форми податкових повідомлень – рішень містять інформацію щодо реквізитів бюджетних рахунків, на які платник податків здійснює сплату сум штрафних (фінансових) санкцій та/ або пені.

Отже, суми штрафних (фінансових) санкцій та пені сплачуються за кодами бюджетної класифікації, які зазначаються у відповідному повідомленні – рішенні, за якими здійснюється зарахування відповідних податків та зборів.

Корисні посилання:


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій

Зареєструватись можна буде лише після того, як громада підключить на сайт систему електронної ідентифікації. Наразі очікуємо підключення до ID.gov.ua. Вибачте за тимчасові незручності

Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь